Sastāvdaļas: (10-12
bulciņām)
- 250 g biezpiena
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šķipsna sāls
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- piens pārsmērēšanai
- sēklas vai cukurs pēc vēlēšanās pārkaisīšanai
Biezpiena bulciņas |
Pagatavošana
- Ja biezpiens ir sauss, to sablendē kopā ar mazliet piena. Tad biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un samīca viendabīgu mīklu. Tai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.
- No mīklas izveido mazas apaļas maizītes, liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 190 grādos 12-15 minūtes. Tad maizītes pārsmērē ar pienu, pārkaisa sēkliņas vai cukuru un cep vēl 3-5 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru