Farīna cukurs ir baltā cukura un cukurniedru sīrupa
sajaukums. To izmanto, piemēram, pie Īru kafijas, pārkaisot saldo biezpienu ar
putukrējumu, šķiņķa glazēšanai, kūkas dekorēšanai. Farīna cukurs ir piemērots
pievienot dažādu ēdienu gatavošanas procesā, bet viegli pikantais neparastais
aromāts labi sader, piemēram, ar etniskiem ēdieniem. Tas piešķir ēdienam
lielisku garšu un krāsu.
Farīna cukurs |
Farīna cukura mērvienības un svars
100 ml = aptuveni 75 g
1 ēdamkarote = aptuveni 13 g
1 tējkarote = aptuveni 4 g
1 ēdamkarote = aptuveni 13 g
1 tējkarote = aptuveni 4 g
Farīna cukura iepakojums |
Padomi
- Farīna cukuru ieteicams uzglabāt cieši noslēgtā traukā, ledusskapī. Tas ir mitrs cukurs, kas nepareizas uzglabāšanas rezultātā var izžūt (Farīna cukurs ir baltā cukurbiešu cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums). Ja mitrums pazūd, cukurs izžūst un kļūst kunkuļains. To var novērst, cukura pakā uz laiciņu ieliekot gabaliņu kartupeļa vai tīru, mitru virtuves dvieli. Ja cukurs ir kļuvis ļoti ciets, šī procedūra ir jāatkārto vairākas reizes.
- Cepot panētu zivi, pirms panēšanas rīvmaizei ieteicams pievienot mazliet Farīna cukura, kas produktam piešķirs svaigu, aizraujošu garšu.
- Cepot šokolādes kūku, ieteicams, aizvietot tasi baltā cukura ar tasi Farīna cukura, kas ēdienam papildus piešķirs īpašu garšu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru