20.10.13

Farīna cukurs

Farīna cukurs ir baltā cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums. To izmanto, piemēram, pie Īru kafijas, pārkaisot saldo biezpienu ar putukrējumu, šķiņķa glazēšanai, kūkas dekorēšanai. Farīna cukurs ir piemērots pievienot dažādu ēdienu gatavošanas procesā, bet viegli pikantais neparastais aromāts labi sader, piemēram, ar etniskiem ēdieniem. Tas piešķir ēdienam lielisku garšu un krāsu. 

Farīna cukurs
Farīna cukura mērvienības un svars 

100 ml = aptuveni 75 g

1 ēdamkarote = aptuveni 13 g

1 tējkarote = aptuveni 4 g 

Farīna cukura iepakojums



Padomi
  • Farīna cukuru ieteicams uzglabāt cieši noslēgtā traukā, ledusskapī. Tas ir mitrs cukurs, kas nepareizas uzglabāšanas rezultātā var izžūt (Farīna cukurs ir baltā cukurbiešu cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums). Ja mitrums pazūd, cukurs izžūst un kļūst kunkuļains. To var novērst, cukura pakā uz laiciņu ieliekot gabaliņu kartupeļa vai tīru, mitru virtuves dvieli. Ja cukurs ir kļuvis ļoti ciets, šī procedūra ir jāatkārto vairākas reizes. 
  • Cepot panētu zivi, pirms panēšanas rīvmaizei ieteicams pievienot mazliet Farīna cukura, kas produktam piešķirs svaigu, aizraujošu garšu. 
  • Cepot šokolādes kūku, ieteicams, aizvietot tasi baltā cukura ar tasi Farīna cukura, kas ēdienam papildus piešķirs īpašu garšu. 




Nav komentāru: