02.11.13

Maltās gaļas pīrāgs

Sastāvdaļas
Mīklai:
  • 200 gr. miltu
  • 100 gr. sviests
  • 1 ola
  • šķipsna sāls
  • 50-60ml ūdens
Pildījumam:
  • 1-2 burkāni,
  • 1-2 brokoļi,
  • 500 gr. maltā gaļa,
  • 4-5 olas,
  • 200 gr. kŗējums,
  • 1-2 sīpoli,
  • ķiploka daiviņa,
  • Sāls. pipari


Maltās gaļas pīrāgs
Pagatavošana
Miltiem pievieno sāli, un iestrādā mīklā sviestu. Tad pievieno olu, nedaudz ūdeni un samīca mīklu, ko ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī. Gatavojam pildījumu.

Pildījums:
Izvāra burkānus un brokoļus atsevišķi. Apcep malto gaļu ar  sīpoliem un ķiplokiem, sāli un pipariem.

Pannā ieklāj mīklu, liek kārtu burkānu, tad kārtu ar malto gaļu un virsū saliek brokoļus. Sakuļ  4-5 olas ar 200 gramiem krējuma un pārlej pāri brokoļiem. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. 


Nav komentāru: