18.12.13

Kartupeļu pankūkas ar vistas gaļu

Sastāvdaļas:
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 200g žāvētas vai vārītas vistas gaļas
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls
  • pipari
  • zaļumi

Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, nedaudz nospiež šķidrumu. Sīpolus sagriež smalki, apcep sviestā.
Kartupeļu masai pieliek sīpolus, gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku,sasmalcinātus zaļumus, sāli un piparus.
Kartupeļu pankūkas ar vistas gaļu
Sakarsētā eļļā cep no abām pusēm brūnas pankūkas, pasniedz ar skābu krējumu un dārzeņu salātiem.

Kartupeļu pankūkas ar vistas gaļas pildījumu


Sastāvdaļas:
  • 2 vistas filejas
  • 7 kartupeļi
  • 2 olas
  • sāls
  • pipari
  • 200 ml saldā (10%) krējuma
  • 1 burkāns
  • 1 daiviņa ķiploka
  • zaļumi
  • eļļa

Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež gabaliņos, apcep eļļā, pieliek smalki sarīvētus burkānus, apcep. Gaļai pielej saldo krējumu un pasautē pāris minūtes. Gaļu sāla un piparo, beigās pieliek sasmalcinātus zaļumus.
Kartupeļus mizo, sarīvē uz rupjās rīves, nolej lieko šķidrumu. Kartupeļu masu sāla un piparo, pieliek olas un sagrieztu ķiploka daiviņu.
Kartupeļu pankūkas ar vistas pildījumu
Kartupeļu masu liek plānā kārtā pannā, kur uzkarsēta eļļa. Cep kā lielu pankūku no vienas puses brūnu, apgriež. Pankūkas vienā malā liek vistas gaļu. Pildījumam pārloka pāri otru pankūkas pusi, cep no abām pusēm brūnu. Pasniedz ar krējuma mērci.

Nav komentāru: