(4–6 porcijām)
Sastāvdaļas
- 2 glāzes sausu balto turku zirņu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1–2 ēdamkarotes “Meksikāņu burito” garšvielu maisījuma
Zirņi meksikāņu gaumē |
PAGATAVOŠANA
Turku zirņus pa nakti izmērcē un vāra, kamēr mīksti (aptuveni 45–60 minūtes). Tad nokāš, lai būtu sausāki, un nosusina uz papīra dvieļa. Zirņus ieber bļodā, uzlej olīveļļu un uzber garšvielu maisījumu. Samaisa. Izklāj vienā kārtā uz pannas, kurā ielikts cepamais papīrs, un cep cepeškrāsnī +200 °C
grādu temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes, vienreiz apmaisot, kamēr zirņi kļuvuši brūni. Atdalījušās miziņas mazliet apdeg, tās izlasa. Var izmantot arī citas garšvielas. Vislabāk garšo atdzisuši, jo tad zirņi kļūst kraukšķīgi. Garda uzkoda pie alus vai lielisks kraukšķis filmu vakaram!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru