15.02.14

Laša sacepums


Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
  • Laša fileja – 250 g
  • Saldēti brokoļi – 200 g
  • Tomāti – 2 gab.
  • Kausētais siers Rimi klasiskais – 175 g
  • Citrons – 1 gab.
  • Timiāns – 2 zariņi
  • Ķiploks – 5 daiviņas
  • Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 100 g
  • Olas dzeltenums – 1 gab.
Laša sacepums
Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem;
  2. Cepeštraukā liec atkausētus brokoļus, tomātu šķēlītes un vidēji lielos gabalos sagrieztu laša fileju;
  3. Sarīvē ķiploku un sajauc ar izspiestu citrona sulu, timiāna lapiņām un kausēto sieru;
  4. Siera maisījumu lej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un lasim;
  5. Cepeštrauka malas iesmērē ar olas dzeltenumu un masai pāri liec kārtaino sviesta mīklu;
  6. Pārsmērē mīklu ar olas dzeltenumu un tajā izdur ar dakšu dažus caurumiņus;
  7. Sacepumu cep cepeškrāsnī 25 minūtes.
Ideja!
Gatavo sacepumu arī ar citām sastāvdaļām – garnelēm, balto zivi, vistas fileju vai dārzeņiem.
Autors: Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

Nav komentāru: