13.02.14

Ziedkāpostu sacepums


Sastāvdaļas 
  • 1 kg ziedkāpostu
  • 50g rīvmaizes
  • 100g siera
Mērcei:
  • 500 ml piena
  • ēdamkarote sviesta
  • ēdamkarote miltu
  • pipari
  • lauru lapa
  • 1 sīpols
  • muskatrieksts

Ziedkāpostu sacepums
Pagatavošana:
  1. Ziedkāpostus sālsūdenī novāra tā, lai tie paliek nedaudz kraukšķīgi.
  2. Katliņā sviestā apcep miltus, pielej pienu, pieliek veselus sīpolus, piparus, lauru lapas, vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl pienu. No mērces izņem visas garšvielu piedevas, pieber muskatriekstu un pieliek sāli.
  3. Ziedkāpostus sadala, liek ietaukotā formā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un rīvmaizi.
Cep 15 minūtes 200 grādos.

Nav komentāru: