Sastāvdaļas
- 1 kg ziedkāpostu
- 50g rīvmaizes
- 100g siera
- 500 ml piena
- ēdamkarote sviesta
- ēdamkarote miltu
- pipari
- lauru lapa
- 1 sīpols
- muskatrieksts
Ziedkāpostu sacepums |
Pagatavošana:
- Ziedkāpostus sālsūdenī novāra tā, lai tie paliek nedaudz kraukšķīgi.
- Katliņā sviestā apcep miltus, pielej pienu, pieliek veselus sīpolus, piparus, lauru lapas, vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl pienu. No mērces izņem visas garšvielu piedevas, pieber muskatriekstu un pieliek sāli.
- Ziedkāpostus sadala, liek ietaukotā formā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un rīvmaizi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru