14.03.15

Burkānu sautējums ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas:
  • 8 lieli burkāni
  • 200 g žāvētas plūmes
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70-100 g sviests
  • cukurs, sāls, pipari
  • zaļumi

Burkānu sautējums ar žāvētām plūmēm
Pagatavošana:

  1. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ķiploku sarīvē. Burkānus notīra un sagriež rupjos salmiņos.
  2. Uzkarsē pannu uz lielas liesmas, tajā izkausē sviestu un ieber sīpolus un ķiplokus.
  3. Aptuveni pēc minūtes pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns sautē, kamēr tie paliek mīksti.
  4. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedina ūdenī.
  5. Kad burkāni gatavi, pārber bļodā, notecina atlikušās taukvielas, pievieno vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievieno zaļumus, sāli un piparus.



Nav komentāru: