Sastāvdaļas:
- 8 lieli burkāni
- 200 g žāvētas plūmes
- 2 nelieli sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 70-100 g sviests
- cukurs, sāls, pipari
- zaļumi
Pagatavošana:
- Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ķiploku sarīvē. Burkānus notīra un sagriež rupjos salmiņos.
- Uzkarsē pannu uz lielas liesmas, tajā izkausē sviestu un ieber sīpolus un ķiplokus.
- Aptuveni pēc minūtes pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns sautē, kamēr tie paliek mīksti.
- Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedina ūdenī.
- Kad burkāni gatavi, pārber bļodā, notecina atlikušās taukvielas, pievieno vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievieno zaļumus, sāli un piparus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru