14.03.15

Marinēta siļķe tomātu mērcē

Sastāvdaļas:
  • 2-3  siļķes filejas
  • 8 sīpoli
  • 150 ml galda etiķis
  • 0,5 glāze sēzama vai augu eļļa
  • 1 tējk. smaržīgie pipari
  • 2 tējk.malti sarkanie pipari
  • 2 ēd.k. tomātu pasta
  • 1 ēd.k. cukurs
  • sāls


Marinēta siļķe tomātu mērcē
Pagatavošana: 
  • Gatavo marinādi - zama vai augu eļļu lej katliņā, pievieno tomātu pastu un uzvāra. Pievieno etiķi un ļauj atdzist. 
  • Sagatavo visas garšvielas un pievieno atdzesētajai marinādei. Graudu piparus noteikti ņemiet smaržīgos.
  • Sīpolus notīra un sagriež pabiezos gredzenos.
  •  Siļķes fileju sagriež nelielos porciju gabaliņos.( Siļķes ādu atstāj- tā ļaus saglabāt zivs gabaliņu formu).
  • Traukā kārto siļķes gabaliņus, sīpolus, pārlej marinādi, atkal liek siļķi un sīpolus - šo procesu atkārto. 
  •  Pārklāj trauku ar vāciņu, noslogo un liek ledusskapī.
  • Uzkoda gatava pēc 3 stundām, bet vislabāk garšo, ja ledusskapī stāvējusi vismaz 12 stundas.

Šī recepte  kļūst par daudzu viesību Top uzkodu!



Nav komentāru: