Sastāvdaļas:
- 2-3 siļķes filejas
- 8 sīpoli
- 150 ml galda etiķis
- 0,5 glāze sēzama vai augu eļļa
- 1 tējk. smaržīgie pipari
- 2 tējk.malti sarkanie pipari
- 2 ēd.k. tomātu pasta
- 1 ēd.k. cukurs
- sāls
Marinēta siļķe tomātu mērcē |
Pagatavošana:
- Gatavo marinādi - sēzama vai augu eļļu lej katliņā, pievieno tomātu pastu un uzvāra. Pievieno etiķi un ļauj atdzist.
- Sagatavo visas garšvielas un pievieno atdzesētajai marinādei. Graudu piparus noteikti ņemiet smaržīgos.
- Sīpolus notīra un sagriež pabiezos gredzenos.
- Siļķes fileju sagriež nelielos porciju gabaliņos.( Siļķes ādu atstāj- tā ļaus saglabāt zivs gabaliņu formu).
- Traukā kārto siļķes gabaliņus, sīpolus, pārlej marinādi, atkal liek siļķi un sīpolus - šo procesu atkārto.
- Pārklāj trauku ar vāciņu, noslogo un liek ledusskapī.
- Uzkoda gatava pēc 3 stundām, bet vislabāk garšo, ja ledusskapī stāvējusi vismaz 12 stundas.
Šī recepte kļūst par daudzu viesību Top
uzkodu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru