Sastāvdaļas:
- 1 litru piena (sākot ar 2,5%)
- 3 ēd.k. tīrkultūras
Mājās gatavots jogurts |
Pagatavošana:
- Pienu ielej katlā un uzkarsē līdz pirmajiem burbulīšiem, taču neuzvāri.
- Pārlej pienu bļodā un ļauj tam padzist (aptuveni līdz 42 grādiem).
- Nosmel aptuveni pusglāzi siltā piena un iemaisi tajā tīrkultūru, tad to lej atpakaļ piena bļodā un kārtīgi samaisi.
- Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi, satin biezā dvielī vai pat segā un liec siltā vietā “gatavoties” vismaz 8 stundas.
- Gatavo produkciju sadali mazākos traukos un liec ledusskapī.
Mājās gatavots
jogurts no Biolakto
Sastāvdaļas:
- 0.5 l piens
- 2-3 Ēd.k. biolakto jogurts
Pagatavošana:
- Iemaisi aptuveni puslitrā silta piena 2 - 3 ēdamkarotes balto biolakto, lej termosā un turi siltumā 8 stundas. Var ilgāk, var mazāk. Tad izlej pienu burciņā un noliec ledusskapī lai jogurts atdziest un sabiezē.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru