17.03.15

Mājās gatavots jogurts


Sastāvdaļas: 
  • 1 litru piena (sākot ar 2,5%) 
  • 3 ēd.k. tīrkultūras
Mājās gatavots jogurts 

Pagatavošana:

  1. Pienu ielej katlā un uzkarsē līdz pirmajiem burbulīšiem, taču neuzvāri. 
  2. Pārlej pienu bļodā un ļauj tam padzist (aptuveni līdz 42 grādiem). 
  3. Nosmel aptuveni pusglāzi siltā piena un iemaisi tajā tīrkultūru, tad to lej atpakaļ piena bļodā un kārtīgi samaisi. 
  4. Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi, satin biezā dvielī vai pat segā un liec siltā vietā “gatavoties” vismaz 8 stundas. 
  5. Gatavo produkciju sadali mazākos traukos un liec ledusskapī. 


Pašas gatavoto jogurtu vari uzlabot gan ar ievārījumu, gan svaigiem, kaltētiem vai saldētiem augļiem, gan dabiskiem sīrupiem un medu, bet, ja vēlies lielisku aizdaru salātiem, dārzeņiem vai rīta biezpienam, pievieno rīvētus gurķus, redīsus, dažādus dīgstus vai kapātas dilles.


Mājās gatavots jogurts no Biolakto

Sastāvdaļas:
  • 0.5 l piens
  • 2-3 Ēd.k. biolakto jogurts


Pagatavošana:
  1. Iemaisi aptuveni puslitrā silta piena 2 - 3 ēdamkarotes balto biolakto, lej termosā un turi  siltumā  8 stundas. Var ilgāk, var mazāk. Tad izlej pienu burciņā un noliec ledusskapī lai jogurts  atdziest un  sabiezē.

Sanāk tāds pats kā biolakto, tik lētāks.


Nav komentāru: