Sastāvdaļas:
- 400 g šķelto zirņu
- 2 olas
- 2-3 sīpoli
- 2 ēd.k. manna
- ķiploka daiviņa
- sāls
- 30g sviests
- malti melnie pipari
- olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Zirņus izvāra sālsūdenī. Apcep sasmalcinātu sīpolu.
- Zirņus sablendē masā, nedaudz pielejot šķidrumu, kur vārījās zirņi.
- Masai pieliek olas, izspiestu ķiploku, mannu, sacepto sīpolu, sāli. Samaisa masu, atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest.
- No masas veido kotletes un cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.
- Pasniedz ar skābo krējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru