17.03.15

Zirņu - sīpolu kotletes

Sastāvdaļas:
  • 400 g šķelto zirņu
  • 2 olas
  • 2-3 sīpoli
  • 2 ēd.k. manna
  • ķiploka daiviņa
  • sāls
  • 30g sviests
  •  malti melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai

Zirņu - sīpolu kotletes
Pagatavošana:

  1. Zirņus izvāra sālsūdenī. Apcep sasmalcinātu sīpolu. 
  2.  Zirņus sablendē masā, nedaudz pielejot šķidrumu, kur vārījās zirņi.
  3. Masai pieliek olas, izspiestu ķiploku, mannu, sacepto sīpolu, sāli. Samaisa masu, atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest. 
  4. No masas veido kotletes un cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas. 
  5. Pasniedz ar skābo krējumu.

Nav komentāru: