Sastāvdaļas:
- 1 līdz 1,2 kg sīpolu
- 1 l dārzeņu buljons
- 2 ēd.k. sviests
- 200 ml baltvīns
- 4 šķēles baltmaize
- olīveļļa cepšanai
- 3-4 1 ēd.k. miltu
- 150 g Čederas siers
- 4 ķiploku daiviņas
- sāls
- pipari
- dažas lauru lapas
- 2 tējk. kaltēta timiāna (timiāns ir tā īpašā garšviela, kas liek zupai jauki smaržot )
- baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Nomizotus un ripiņās sagrieztus sīpolus, sakapātus ķiplokus, lauru lapas un timiānu apcep sviestā un olīveļlā katlā kamēr sīpoli kļūst nedaudz zeltaini - apmēram 10 min, ik pa brīdim apmaisot,
- Tad pieliek miltus un vēl pāris minūtes pacep ( turpat katlā ari turpina vārīt zupu), pēc tam pielej nedaudz ūdeni un vīnu un pāris minūtes pasautē,
- Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāra ap 20 minūtes, pieber sāli.
- Pasniedz karstu, bļodiņā zupai uzberot rīvētu sieru un maizes grauzdiņus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru