16.03.15

Sīpolu zupa ar sieru

Sastāvdaļas:
  • 1 līdz 1,2 kg sīpolu
  • 1 l dārzeņu buljons
  • 2 ēd.k. sviests
  • 200 ml baltvīns
  • 4 šķēles baltmaize
  • olīveļļa cepšanai
  • 3-4 1 ēd.k. miltu
  • 150 g Čederas siers
  • 4 ķiploku daiviņas
  • sāls
  • pipari
  • dažas lauru lapas
  • 2 tējk. kaltēta timiāna (timiāns ir tā īpašā garšviela, kas liek zupai jauki smaržot )
  • baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai.

Sīpolu zupa ar sieru
Pagatavošana:

  1. Nomizotus un ripiņās sagrieztus sīpolus, sakapātus ķiplokus, lauru lapas un timiānu apcep sviestā un olīveļlā katlā kamēr sīpoli kļūst nedaudz zeltaini - apmēram 10 min,  ik pa brīdim apmaisot, 
  2. Tad pieliek miltus un vēl pāris minūtes pacep ( turpat katlā ari turpina vārīt zupu), pēc tam pielej nedaudz ūdeni un vīnu un pāris minūtes pasautē, 
  3. Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāra ap 20 minūtes, pieber sāli.
  4. Pasniedz karstu, bļodiņā zupai uzberot rīvētu sieru un maizes grauzdiņus.

Nav komentāru: