24.03.15

«Pavlova»

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

«Pavlova»
Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.
Īstai «Pavlovas kūkai» no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs. Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts. Starp citu, Pavlovai nav noteikti jābūt rotātai ar zemenēm!

Nav komentāru: