27.03.15

Cepumi "Žagariņi"

Sastāvdaļas:
  • 4 olas;
  • 300 g cukura;
  • 300 g skābā krējuma;
  • 1 kg kviešu miltu;
  • 2 g sodas;
  • vaniļa;
  • sāls;
  • tauki vai eļļa cepšanai;
  • pūdercukurs.
Cepumi "Žagariņi"
Pagatavošana:
  1. Olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, sāli, kviešu miltus un samīca. 
  2. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4 – 5 cm platās un amēram 10 cm garās strēmelēs. 
  3. Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.
  4. Sagatavotos cepumus liek sakarsētos taukos un cep gaiši brūnus. 
  5.  Atdzisušus sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru: