Sastāvdaļas:
- 4 olas;
- 300 g cukura;
- 300 g skābā krējuma;
- 1 kg kviešu miltu;
- 2 g sodas;
- vaniļa;
- sāls;
- tauki vai eļļa cepšanai;
- pūdercukurs.
Cepumi "Žagariņi" |
Pagatavošana:
- Olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, sāli, kviešu miltus un samīca.
- Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4 – 5 cm platās un amēram 10 cm garās strēmelēs.
- Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.
- Sagatavotos cepumus liek sakarsētos taukos un cep gaiši brūnus.
- Atdzisušus sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru