15.05.15

Lazdu riekstu un sēņu risoto

 Sastāvdaļas: 
  • 200 g lazdu riekstu,
  • 1 sīpols,
  •  ķiploka daiviņa,
  •  svaigs sarkanais čili pipars,
  • 3 ēd.k. olīveļļas, 
  • 350 g brūno rīsu,
  • sāls,  malti melnie pipari,
  • 1 tējk. citrona sulas, 
  • litrs dārzeņu buljona,
  • 100 g šķēlēs sagrieztu šampinjonu.

Lazdu riekstu un sēņu risoto
Pagatavošana: 
  1. Uz plāts uzber riekstus un grauzdē sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 līdz 20 minūtes.
  2. Pēc tam noberž miziņas un rupji sakapā. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, ķiplokus un čili piparus.
  3. Pieber rīsus un sautē 2 minūtes.
  4. Pievieno sāli, piparus un iemaisa citrona sulu.
  5. Pamazām pievieno buljonu un pēc laiciņa – sēnes.
  6. Turpina vārīt un maisīt, kamēr rīsi ir mīksti.
  7. Pārkaisa ar riekstiem.

Nav komentāru: