Sastāvdaļas:
- 200 g lazdu riekstu,
- 1 sīpols,
- ķiploka daiviņa,
- svaigs sarkanais čili pipars,
- 3 ēd.k. olīveļļas,
- 350 g brūno rīsu,
- sāls, malti melnie pipari,
- 1 tējk. citrona sulas,
- litrs dārzeņu buljona,
- 100 g šķēlēs sagrieztu šampinjonu.
Lazdu riekstu un sēņu risoto |
Pagatavošana:
- Uz plāts uzber riekstus un grauzdē sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 līdz 20 minūtes.
- Pēc tam noberž miziņas un rupji sakapā. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, ķiplokus un čili piparus.
- Pieber rīsus un sautē 2 minūtes.
- Pievieno sāli, piparus un iemaisa citrona sulu.
- Pamazām pievieno buljonu un pēc laiciņa – sēnes.
- Turpina vārīt un maisīt, kamēr rīsi ir mīksti.
- Pārkaisa ar riekstiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru