30.12.16

Bērnības ābolu kūka

Sastāvdaļas:

3 olas
3 āboli

2 glāzes milti
50 g pūdercukurs
1/2 TK soda
200 g sviests
1/2 glāze cukurs
sāls
vaniļa
kanēlis

Bērnības ābolu kūka

Pagatavošana:

Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.
1/3 mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.

Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām. Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo, var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.

Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru. Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.

Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180°C) 50 – 60 minūtes.

Gatavu kūku apkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru: