09.01.17

Kāpostu bumbiņas

Sastāvdaļas

 ● 600 g svaigu kāpostu
 ● 2 olas
 ● 2 ēdamkarotes sviesta
 ● milti pēc vajadzības
 ● sarīvēts muskatrieksts
 ● rīvmaize
 ● eļļa


Kāpostu bumbiņas

Pagatavošana
    1. Kāpostgalviņu (bez kacena) liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstu.
    2. Pēc tam ūdeni nospiež, kāpostus smalki sakapā, pievieno sviestu un sautē 15 - 20 minūtes.
    3. Atdzesētai masai pievieno olas, muskatriekstu un tik daudz miltu, lai kāpostu masa turētos kopā.
    4. Izveido mazas, apaļas bumbiņas, apviļā saputotā olas baltumā un rīvmaizē.
    5. Liek verdošā eļļā un vāra līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.


Nav komentāru: