08.01.17

Krakovas biezpienmaize

Sastāvdaļas

1 kg biezpiena
1 ola
8 olu baltumi
8 olu dzeltenumi
225 g sviesta
375 g pūdercukura
2 g vaniļas
3 ēdamkarotes cietes
3 ēdamkarotes rozīņu
250 g kviešu miltu
Šķipsniņa sāls
Krakovas biezpienmaize
Pagatavošana
125 g sasildīta sviesta sakuļ ar pūdercukuru. Pievieno 1 olu, vaniļu, samaisa. Iesijā miltus. Iejauc mīklu, liek uz stundu ledusskapī.
Nogriež mazliet vairāk nekā pusi mīklas un izrullē plātnē. Liek to uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Vairākās vietās caurdur ar dakšiņu. Liek ledusskapī uz pusstundu.
Pēc šī laika liek pamatni cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, uz 12-15 minūtēm.
Pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu. Sablendē, līdz izveidojas maiga masa.
Pēc tam sakuļ atlikušo sviestu ar 200 g pūdercukura.
Turpina kult, pa vienam pievienojot olas dzeltenumus un pa karotei biezpiena, kamēr pievienota visa masa.
Sakuļ olas baltumus ar šķipsniņu sāls. Pievieno 50 g pūdercukura, līdz izveidojas stingras putas. Pievieno noskalotas rozīnes un cieti.
Biezpiena masā lēni iecilā olas baltumus. Gatavo pamatni liek formā, virsū – biezpiena pildījumu.
Plāni izrullē atlikušo mīklu Sagriež to strēmelēs un restītes veidā liek virsū pildījumam.
Formu ar biezpienmaizi liek 180 grādus karstā krāsnī uz 50 minūtēm. Pēc šī laika cepeškrāsni izslēdz, atver durtiņas un ļauj biezpienmaizei stundu pastāvēt.

Gardo biezpienmaizi pasniedz ar aromātisku tēju vai kafiju. Saldummīļi to var rotāt ar cukura glazūru. To veido ļoti vienkārši: sakuļ citrona sulu un pūdercukuru.

Nav komentāru: