Sastāvdaļas
Bezē biskvītam:
- 140 g riekstu
- 160 - 170 g olu baltumu (no 5 vidējām olām)
- 200 - 250 g cukura
- sāls
Krēmam:
- 2 olu dzeltenumi
- 200 ml piena
- 20 g miltu
- 20 g pūdercukura
- 20 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
![]() |
Riekstu bezē torte |
Pagatavošana
- Bezē biskvītus ir iesakāms izcept iepriekšējā dienā, lai tie labi izkalstu.
- Riekstus rupji sasmalcina un apgrauzdē un pannas.
- Labi atdzesētus olu baltumus saputo stingrās putās ar šķipsniņu sāls.
- Turpinot putot, pa daļām pievieno cukuru, puto vēl 5 - 7 minūtes.
- Cepešplātī ieklāj cepampapīru un uz tā uzzīmē 3 apļus ar 16 - 17 cm diametru.
- 3 - 4 ēdamkarotes saputotā olu baltuma klāj brīvajās vietās uz papīra, starp apļiem, vēlāk no tiem veido drumstalas.
- Pārējai olbaltumu masai pievieno riekstus un rūpīgi samaisa.
- Baltumu masu liek uz uzzīmētajiem apļiem, izlīdzina.
- Liek cepeškrāsnī 140 °C temperatūrā apmēram uz 1 stundu, vai 90 °C temperatūrā uz 3 stundām un atstāj uz nakti cepeškrāsnī..
- Lai pagatavotu vārīto krēmu, olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru un miltiem.
- Uzvāra pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Nedaudz piena lej olu dzeltenumu masā un ātri puto.
- Vienmērīgu masu lej klāt atlikušajam pienam un mazas uguns nepārtraukti maisa, kamēr masa sabiezē.
- Noņem no uguns un pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē istabas temperatūrā.
- Bezē biskvītus kārto vienu uz otra, katru kārtu pārsmērējot ar krēmu.
- Rotā ar sasmalcinātiem riekstiem un bezē drumstalām.
- Torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru