Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 400 g miltu
- 4 ēdamkarotes kakao
- 250 g auksta sviesta
- 70 g cukura
Pildījumam:
- 500 g biezpiena
- 3 olas
- 100 g cukura
- 1 g vaniļas
- 2 ēdamkarotes cietes
- 150 g 21% skāba krējuma
![]() |
Igauņu Turbakook |
Pagatavošana:
- Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Miltus, cukuru un kakao samaisām.
- Sviestu sagriežam kubiņos, pievienojam pie sausām sastāvdaļām un ar rokām sarīvējam drupačās.
- Olas sakuļam ar cukuru līdz baltām putām, ne mazāk par 10 minūtēm.
- Biezpienu sarīvējam ar krējumu, pievienojam vaniļu.
- Pie biezpiena masas ielejam olu masu un samaisām. Svarīgi nevis sakult, bet tieši samaisīt. Pievienojam cieti un vēlreiz visu samaisām.
- Lielu drupaču daļu ieberam formā. Ielejam biezpiena pildījumu. Uzmanīgi virsmu noklājam ar atlikušām drupačām.
- Cepam 40-50 minūtes līdz gatavībai. Ļaujam pilnībā atdzist formā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru