08.02.17

Igauņu Turbakook

Sastāvdaļas:
Mīklai:
  • 400 g miltu
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 250 g auksta sviesta
  • 70 g cukura
Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 1 g vaniļas
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • 150 g 21% skāba krējuma
Igauņu  Turbakook

Pagatavošana:
  1. Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Miltus, cukuru un kakao samaisām.
  3. Sviestu sagriežam kubiņos, pievienojam pie sausām sastāvdaļām un ar rokām sarīvējam drupačās.
  4. Olas sakuļam ar cukuru līdz baltām putām, ne mazāk par 10 minūtēm.
  5. Biezpienu sarīvējam ar krējumu, pievienojam vaniļu.
  6. Pie biezpiena masas ielejam olu masu un samaisām. Svarīgi nevis sakult, bet tieši samaisīt. Pievienojam cieti un vēlreiz visu samaisām.
  7. Lielu drupaču daļu ieberam formā. Ielejam biezpiena pildījumu. Uzmanīgi virsmu noklājam ar atlikušām drupačām.
  8.  Cepam 40-50 minūtes līdz gatavībai. Ļaujam pilnībā atdzist formā.

Nav komentāru: