06.04.17

Biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 100 g cukura
  • 100 g mannā
  • 50 ml piena
  • 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 olas
  • 1 paciņa vanilīna
Biezpiena sacepums

Pagatavošana

  1. Biezpienu, cukuru, olas, sviestu, pienu, vanilīnu liek dziļā traukā un sakuļ ar mikserpulti.   
  2. Pakāpeniski pievieno mannā(turpina kult), lai neveidotos kunkuļi.
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  4. Biezpiena masu lej veidnē, un noliek malā uz 40 minūtēm, lai mannā uzbriestu.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180-200 grādu temperatūrai.
  6. Veidni liek krāsnī un cep 30 minūtes.(Jo veidne mazāka, jo ilgāk jācep sacepums).
  7. Sacepuma gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu.
  8. Pasniedz vēl mazliet siltu, vai pavisam atdzesētu (pēc savas gaumes).

Nav komentāru: