12.04.17

Torte ”Klosteris”

Sastāvdaļas:

Mīkla:
  • Olas — 3 gab.
  • Cukurs — 1 glāze
  • Krējums — 1 glāze
  • Margarīns — 250 grami
  • Milti — 4 glāzes
  • Soda — 0,5 ēd.k
  • Etiķis.

Pildījums: 
  • Žāvētas plūmes — 200 g
  • Rieksti — 200 g
  • Magones — 100g.
Šokolāde rotājumam

Krēms:
  • Krējums — 0,7 l 
  • Cukurs — 1 glāze.
Torte ”Klosteris”

Pagatavošana:

  1. Atdaliet dzeltenumus no baltumiem (baltumus liekam ledusskapī) pievienojam cukuru.
  2. Margarīnu izkausēt un atdzesēt. Sajaukt dzeltenumu, margarīnu un krējumu.
  3. Pievienot sodu, etiķi un miltus. Iemaisīt mīklu.
  4. Mīklu sadalīt 28 bumbiņās. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Ņemam ārā no ledusskapja un katru bumbiņu izvelt 20 – 25 cm garumā, platumā 3 – 4 cm.


Gatavojam pildījumu: 
  1. Riekstus sasmalcināt ar nazi.
  2. Žāvētās plūmes iemērkt siltā ūdenī uz 15 – 20 minūtēm, tad sagriezt plānos salmiņos.
    Magones apliet ar karstu ūdeni un ļaut nostāvēties 20 – 25 minūtes.
  3. Noliet ūdeni reizē ar magonēm caur marlīti un jāļauj tām pilnībā izžūt. Sausas magones pārkaisīt ar cukuru.
  4. Uz mīklas strēmelītēm liekam virsū pildījumu. Sanāks 9 strēmeles ar plūmēm, 9 ar riekstiem, 10 ar magonēm.
  5. Izveidot caurulītes un ievietot sakarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 15 minūtēm.


Veidojam krēmu: 
  • Krējumu uzliekam uz marles, un novietojam uz pāris stundām  aukstā vietā nostāvēties, lai atbrīvotos no sūkalām.
  • Gatavo krējumu samaisīt ar cukuru. Ņemam lielu trauku un kuļam līdz krēms gatavs.


Sākam veidot klosteri: 
  1. Liekam 7 pirmās strēmeles ar pildījumiem un pārklājam ar krēmu.
  2. 6 strēmeles ar krējumu un tā līdz visas ir pabeigtas.
  3. Torti dekorējam ar olas baltumu un  rotājam ar sarīvētām šokolādes skaidiņām.


Nav komentāru: