Sastāvdaļas:
Mīkla:
- Olas — 3 gab.
- Cukurs — 1 glāze
- Krējums — 1 glāze
- Margarīns — 250 grami
- Milti — 4 glāzes
- Soda — 0,5 ēd.k
- Etiķis.
Pildījums:
- Žāvētas plūmes — 200 g
- Rieksti — 200 g
- Magones — 100g.
Šokolāde rotājumam
Krēms:
- Krējums — 0,7 l
- Cukurs — 1 glāze.
Torte ”Klosteris” |
Pagatavošana:
- Atdaliet dzeltenumus no baltumiem (baltumus liekam ledusskapī) pievienojam cukuru.
- Margarīnu izkausēt un atdzesēt. Sajaukt dzeltenumu, margarīnu un krējumu.
- Pievienot sodu, etiķi un miltus. Iemaisīt mīklu.
- Mīklu sadalīt 28 bumbiņās. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Ņemam ārā no ledusskapja un katru bumbiņu izvelt 20 – 25 cm garumā, platumā 3 – 4 cm.
Gatavojam pildījumu:
- Riekstus sasmalcināt ar nazi.
- Žāvētās plūmes iemērkt siltā ūdenī uz 15 – 20 minūtēm, tad sagriezt plānos salmiņos.
Magones apliet ar karstu ūdeni un ļaut nostāvēties 20 – 25 minūtes. - Noliet ūdeni reizē ar magonēm caur marlīti un jāļauj tām pilnībā izžūt. Sausas magones pārkaisīt ar cukuru.
- Uz mīklas strēmelītēm liekam virsū pildījumu. Sanāks 9 strēmeles ar plūmēm, 9 ar riekstiem, 10 ar magonēm.
- Izveidot caurulītes un ievietot sakarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 15 minūtēm.
Veidojam krēmu:
- Krējumu uzliekam uz marles, un novietojam uz pāris stundām aukstā vietā nostāvēties, lai atbrīvotos no sūkalām.
- Gatavo krējumu samaisīt ar cukuru. Ņemam lielu trauku un kuļam līdz krēms gatavs.
Sākam veidot klosteri:
- Liekam 7 pirmās strēmeles ar pildījumiem un pārklājam ar krēmu.
- 6 strēmeles ar krējumu un tā līdz visas ir pabeigtas.
- Torti dekorējam ar olas baltumu un rotājam ar sarīvētām šokolādes skaidiņām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru