14.04.17

Lieldienu pasha

Nevārītā Lieldienu pasha

Lieldienu pasha

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena,
  • 100 g sviesta,
  • 170 g cukura,
  • 4 olas,
  • 150 g sakapātu lazdu riekstu,
  • 100 g rozīņu,
  • 1 glāze saldā krējuma,
  • marmelādes gabaliņi (pēc izvēles).


Pagatavošana

- izberž biezpienu caur sietiņu. Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, un kuļ klāt olas, pieber nedaudz vaniļas cukura. Visu rūpīgi samaisa ar biezpienu, pievieno klāt riekstus, rozīnes. Pēc tam iemaisa saldo krējumu. Pashas masu liek īpašā pashas formā. Var arī izmantot tīru puķu podu (vajag, lai apakšā ir caurums, kur notecēt liekajam šķidrumam), kurā ieklāj marli vai kādu drāniņu. Virsū liek slogu, piemēram, ūdens burku. Uz diennakti atstāj savilkties. Var greznot ar putukrējumu vai šokolādi, bet jāņem vērā, ka ēdiens jau tā ir pietiekami salds un sātīgs!

Lieldienu pasha

KARALISKĀ LIELDIENU PASHA


Sastāvdaļas

  • 1,5 kg biezpiena,
  • 300 g gaišo un tumšo rozīņu,
  • 200 g dažādu augļu sukāžu,
  • 2 citroni,
  • 4 olas,
  • 200 g sviesta, 2
  • 00 g cukura, 2
  • 00 g saldā krējuma.


Pagatavošana

- izkausē sviestu, pievieno cukuru. Maisa, līdz visa masa izkususi. Pievieno biezpienu un turpina karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu, pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties. Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu uzmanīgi apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno ar cukuru, kā arī vaniļu saputotu saldo krējumu. Caurdurī ieliek marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. Tur zem sloga no 12 līdz 24 stundām vēsā vietā. Pirms ēšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar rīvētu šokolādi!



Nav komentāru: