17.04.17

Pildītas sīpolu bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 0,5 kg liellopu maltās gaļas
  • 1 iepakojums bekona šķēlīšu
  • 1/4 tases kubiņos sagrieztu sīpolu
  • 1/4 tases smalki sagrieztu pētersīļu
  • 1/4 tases sagrieztu sēņu
  • 1 ēd.k. cukura
  • 1 ēd.k. kečups
  • 1 tējk. sojas mērces
  • 1/4 tase rīvmaizes panēšanai
  • 1  bārbekjū mērce

Sīpolu un maltās gaļas bumbiņas

Pagatavošana

  1. Sagatavo grila ogles vai sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
    Sīpolus notīra, nogriež augšējo un apakšējo daļu.
  2. Pēc tam pārgriež uz pusēm un sadala kārtās, pašas lielākās noliekot malā bumbiņu veidošanai. Palikušos sīpolus sagriež kubiņos.
  3. Liellopu malto gaļu sajauc ar kubiņos sagrieztajiem sīpoliem, pētersīļiem, sēnēm, cukuru, garšvielām un panējumu lielā bļodā. Visu rūpīgi samaisa.
  4. Izveido frikadelītes tādā izmērā, lai tās ietilptu sagatavotajās sīpola pusītēs.
  5. Kad sīpola pusītēs sapildītas maltās gaļas bumbiņas, tās ietin bekona strēmelēs. Bekonu nostiprina ar zobu bakstāmajiem, lai cepšanās laikā neatritinātos.
  6. Cep 220 °C 40 minūtes. Pēc tam pārlej ar bārbekjū mērci un cep vēl piecas minūtes.

Ēdiens ideāli piemērots pasēdēšanai draugu lokā brīvdienas vakarā!

Avots dzivei.lv.

Nav komentāru: