05.05.17

Vaniļas kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas:

  • kraukšķīgi cepumi
Vaniļas pudiņš:
  • 500 ml piens
  • 3 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 4 ēd.k. cukurs
  • 2 olas dzeltenumi
  • vaniļas esence
  • 3 tēj.k. sviesta
Glazūrai:
  • 4 ēd.k. cukurs
  • 2 ēd.k. kakao pulveris
  • 1 ēd.k. piens
  • 50 g  sviests
Eklērkūka

Pagatavošana:

  1. Sadala pienu 2 vienādās daļās. Viena daļa liekam uz uguns un uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai. Atlikušajā pienā iemaisa cieti.
  2. Pieberam cukuru, pievieno vaniļas esenci vai naža galu vaniļas cukura, kā arī olas dzeltenumu. Šo masu sakuļ un pievieno verdošajam pienam.
  3. Rūpīgi samaisa un vāra līdz sabiezē, apmēram 5 minūtes.
  4. Gatavo pudiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzist.
  5. Ņemam cepamo formu, izklāj to ar folliju. Ieklāj cepumu kārtu, tad kārtu ar pudiņu. Tā turpina vairākās kārtās pēc vēlēšanās, pēdējai kārtai jābūt ar cepumiem.
  6. Sagatavo šokolādes glazūru: sajauc cukuru un kakao, pievieno pienu. Liek uz plīts. Kad masa sāk vārīties, pievieno sviestu. Maisa, līdz sviests ir izšķīdis. Noņem no plīts un pārlej ar šokolādes masu iepriekš sagatavoto desertu.
  7. Liek uz nakti ledusskapī.
Vaniļas pudiņš

Pulveri vaniļas pudiņa pagatavošanai vai arī gatavu vaniļas pudiņu var iegādāties veikalā.

Nav komentāru: