06.05.17

Biskvīta kūka ar bezē

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 100 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
Bezē:
  • 4 olu baltumi
  • 200 g cukura
  • 150 g mandeļu
Krēmam:
  • 300 g saldā krējuma
  • vaniļas pūdercukura
Biskvīta kūka ar bezē

Pagatavošana:

  1. No sākuma sakuļam visas biskvīta sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Rekomendējam sākt ar sviestu un cukuru, tad pievienot pienu un olu dzeltenumus, tad miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
  2. Noklājiet cepamo formu ar cepamo papīru un uzklājam masu plānā slānī. Ja ir divas vienādas cepamās formas,  apaļas vai taisnstūrainas, tad labāk cepiet biskvītu divās vienādās formās uzreiz.
  3. Sakuliet olbaltumus ar cukuru līdz iegūsiet ļoti biezu masu.
  4. Uzklājiet bezē uz biskvīta slāņa un kārtīgi apkaisiet ar mandelēm. Cepiet 180 grādos 15-20 minūtes.
  5. Bezē palielināsies apjomā. Ļaujiet tortei nedaudz atdzist, bet tikmēr – sakuļam krēmu.
  6. Saldā krējuma kulšanas laikā, galvenais – nepārcentieties, lai nesanāktu sviestains krēms.
  7. Sadaliet torti divās vienādās daļās (sagriežot horizontāli) un uzmanīgi pārlieciet formā pirmo daļu. Uzziediet krēmu uz pirmās daļas un uzklājiet virsū otro daļu.
  8. Ēst var uzreiz, taču var paturēt arī kādu laiku ledusskapī, sanāks vēl gardāk.



Nav komentāru: