Biskvīta kūka ar bezē
Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 100 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 3 ēdamkarotes piena
- 100 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Bezē:
- 4 olu baltumi
- 200 g cukura
- 150 g mandeļu
Krēmam:
- 300 g saldā krējuma
- vaniļas pūdercukura
|
Biskvīta kūka ar bezē |
Pagatavošana:
- No sākuma sakuļam visas biskvīta sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Rekomendējam sākt ar sviestu un cukuru, tad pievienot pienu un olu dzeltenumus, tad miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
- Noklājiet cepamo formu ar cepamo papīru un uzklājam masu plānā slānī. Ja ir divas vienādas cepamās formas, apaļas vai taisnstūrainas, tad labāk cepiet biskvītu divās vienādās formās uzreiz.
- Sakuliet olbaltumus ar cukuru līdz iegūsiet ļoti biezu masu.
- Uzklājiet bezē uz biskvīta slāņa un kārtīgi apkaisiet ar mandelēm. Cepiet 180 grādos 15-20 minūtes.
- Bezē palielināsies apjomā. Ļaujiet tortei nedaudz atdzist, bet tikmēr – sakuļam krēmu.
- Saldā krējuma kulšanas laikā, galvenais – nepārcentieties, lai nesanāktu sviestains krēms.
- Sadaliet torti divās vienādās daļās (sagriežot horizontāli) un uzmanīgi pārlieciet formā pirmo daļu. Uzziediet krēmu uz pirmās daļas un uzklājiet virsū otro daļu.
- Ēst var uzreiz, taču var paturēt arī kādu laiku ledusskapī, sanāks vēl gardāk.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru