Sastāvdaļas:
- 400 g rabarberi
- 500 ml saldais krējums (vai kokosriekstu piens)
- 200 g cukurs
- 6 olu dzeltenumi
- šķipsna kanēlis
Rabarberu saldējums |
Pagatavošana
- Sagriež gabaliņos rabarberus, apkaisa ar 100g cukura, pieber šķipsnu kanēļa un liek uz uguns vārīties. Vāra līdz cukurs izkusis, rabarberi mīksti. Pēc tam atdzesē istabas temperatūrā un tad ievietojot ledusskapī.
- Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno 50g cukura un uz lēnas uguns uzvāra. Karsējot biezais krējums kļūs šķidrs.
- 6 olu dzeltenumus viegli saputo ar atlikušajiem 50g cukura.
- Kad saldais krējums uzvārījies, to atdzesē un tad nepārtraukti maisot lej iekšā olu masā.
- Bļodu ar krēmu liek ūdens peldē un karsē līdz masa sāk viegli sabiezēt, karsēt apmēram 15 min maisot ar karoti.
- Pēc tam krēma masu atdzesē istabas temperatūrā, un ievieto ledusskapī, kārtīgi atdzesēties.
- Kad abas masas atdzisušas, tās sajauc kopā traukā, kuru liksiet saldētavā. Ik pēc 30min, pirmās 2h, saldējuma masa jāapmaisa. Saldējuma masai ļaut pilnībā sasalt.
- Saldējuma masu var pagatavot arī saldējuma mašīnā.
P.S. Var gatavot arī bez olām, izmantojot kokosriekstu pienu. Process līdzīgs, tikai daudz ātrāks - rabarberus ar cukuru un kanēli savāra, atdzesē, pievieno kokosriekstu pienu un masu sasaldē, tekstūra būs cita, bet garša arī fantastiska.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru