05.06.17

Rabarberu saldējums


Sastāvdaļas:

  • 400 g rabarberi
  • 500 ml saldais krējums (vai kokosriekstu piens)
  • 200 g cukurs
  • 6 olu dzeltenumi
  • šķipsna kanēlis
Rabarberu saldējums

Pagatavošana

  1. Sagriež gabaliņos rabarberus, apkaisa ar 100g cukura, pieber šķipsnu kanēļa un liek uz uguns vārīties. Vāra līdz cukurs izkusis, rabarberi mīksti. Pēc tam atdzesē istabas temperatūrā un tad ievietojot ledusskapī.
  2. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno 50g cukura un uz lēnas uguns uzvāra. Karsējot biezais krējums kļūs šķidrs.
  3. 6 olu dzeltenumus viegli saputo ar atlikušajiem 50g cukura.
  4. Kad saldais krējums uzvārījies, to atdzesē un tad nepārtraukti maisot lej iekšā olu masā.
  5. Bļodu ar krēmu liek ūdens peldē un karsē līdz masa sāk viegli sabiezēt, karsēt apmēram 15 min maisot ar karoti.
  6. Pēc tam krēma masu atdzesē istabas temperatūrā, un ievieto ledusskapī, kārtīgi atdzesēties.
  7. Kad abas masas atdzisušas, tās sajauc kopā traukā, kuru liksiet saldētavā. Ik pēc  30min, pirmās 2h,  saldējuma masa jāapmaisa. Saldējuma masai ļaut pilnībā sasalt.
  8. Saldējuma masu var pagatavot arī saldējuma mašīnā.

P.S. Var gatavot arī bez olām, izmantojot kokosriekstu pienu. Process līdzīgs, tikai daudz ātrāks - rabarberus ar cukuru un kanēli savāra, atdzesē, pievieno kokosriekstu pienu un masu sasaldē, tekstūra būs cita, bet garša arī fantastiska.

Nav komentāru: