29.09.09

Zupa Rasoļņiks



Sastāvdaļas:
  • 800 g liellopu gaļas ar kaulu ( vai 1 l gaļas buljons)
  • 4 ēd. grūbu
  • 2-3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3 sālīti /vai marinēti/ gurķi
  • 100 ml gurķu marinādes
  • sāls, pipari
  • lauru lapa
  • 2 tomāti vai (tomātu pasta)
  • 1 ēd. eļļa – cepšanai
  • Skābs krējums (pasniegšanai)
  • Dilles,
  • Ķiploks

Rasoļņiks

Pagatavošana: 
  1. Gaļai pārlej ūdeni, uzvāra, noņem putas, pieber sāli, piparu graudiņus un vāra līdz gaļa gatava.
  2. Pa to laiku grūbas pārlej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
  3. Pannā apcep sarīvētu burkānu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pievieno sasmalcinātus tomātus, gabaliņos sagrieztus gurķus, pielej mazliet gurķu marinādi un sautē līdz tie mīksti.
  4. Gatavu gaļu izņem no buljona, tajā liek vārīties grūbas. Gaļu sagriež gabaliņos un arī liek buljonā. 
  5. Pēc tam zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un lauru lapu, vēlāk pieliek pannā sautētos dārzeņus. 
  6. Pāris minūtes pirms zupa gatava, pielej gurķu marinādi.
  7. Pasniedz ar krējumu, kas sajaukts ar sasmalcinātām dillēm un ķiploku.


Obligāta rasoļņika sastāvdaļa ir sālīti gurķi.

Nav komentāru: