Sastāvdaļas:
- 800 g liellopu gaļas ar kaulu ( vai 1 l gaļas buljons)
- 4 ēd. grūbu
- 2-3 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 3 sālīti /vai marinēti/ gurķi
- 100 ml gurķu marinādes
- sāls, pipari
- lauru lapa
- 2 tomāti vai (tomātu pasta)
- 1 ēd. eļļa – cepšanai
- Skābs krējums (pasniegšanai)
- Dilles,
- Ķiploks
![]() |
Rasoļņiks |
Pagatavošana:
- Gaļai pārlej ūdeni, uzvāra, noņem putas, pieber sāli, piparu graudiņus un vāra līdz gaļa gatava.
- Pa to laiku grūbas pārlej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
- Pannā apcep sarīvētu burkānu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pievieno sasmalcinātus tomātus, gabaliņos sagrieztus gurķus, pielej mazliet gurķu marinādi un sautē līdz tie mīksti.
- Gatavu gaļu izņem no buljona, tajā liek vārīties grūbas. Gaļu sagriež gabaliņos un arī liek buljonā.
- Pēc tam zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un lauru lapu, vēlāk pieliek pannā sautētos dārzeņus.
- Pāris minūtes pirms zupa gatava, pielej gurķu marinādi.
- Pasniedz ar krējumu, kas sajaukts ar sasmalcinātām dillēm un ķiploku.
Obligāta rasoļņika sastāvdaļa ir sālīti gurķi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru