29.01.10

Skiņķa ruletītes

Nepieciešams:

  • 1 baklažāns
  • 8 šķēles vītināta šķiņķa
  • 1-2 karotes eļļas
  • 8 karotes smērējamā siera bez piedevām
  • Apmēram 50 g siers
  • Pipari, iecienītās garšvielas (timiāns, pētersīļi)


Pagatavošana:
Baklažānu nomazgājiet, kārtīgi nosusiniet un sagrieziet plānās, garenās šķēlītēs. Būs nepieciešamas 8 baklažāna šķēlītes. Cepampannā ieklājiet cepamo papīru un salieciet baklažāna šķēlītes, pārlejiet tās ar eļļu, pārkaisiet ar pipariem un garšvielām. 

Cepiet baklažānus 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, kamēr tie nobrūnēs. Sieru sagrieziet šķēlītēs vai sarīvējiet ar rupjāku rīvi. Uzlieciet vītināta šķiņķa šķēlīti, tad baklažānu, uzziediet sieru, pārkaisiet ar pipariem, garšvielām, sarīvēto sieru un saritiniet. Ruletītes pasniedziet pie vīna vai kā uzkodu.


Foto: apollo.lv



Nav komentāru: