Nepieciešams:
- 1 baklažāns
- 8 šķēles vītināta šķiņķa
- 1-2 karotes eļļas
- 8 karotes smērējamā siera bez piedevām
- Apmēram 50 g siers
- Pipari, iecienītās garšvielas (timiāns, pētersīļi)
Pagatavošana:
Baklažānu
nomazgājiet, kārtīgi nosusiniet un sagrieziet plānās, garenās šķēlītēs. Būs
nepieciešamas 8 baklažāna šķēlītes. Cepampannā ieklājiet cepamo papīru un
salieciet baklažāna šķēlītes, pārlejiet tās ar eļļu, pārkaisiet ar pipariem un
garšvielām.
Cepiet baklažānus 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, kamēr
tie nobrūnēs. Sieru sagrieziet šķēlītēs vai sarīvējiet ar rupjāku rīvi.
Uzlieciet vītināta šķiņķa šķēlīti, tad baklažānu, uzziediet sieru, pārkaisiet
ar pipariem, garšvielām, sarīvēto sieru un saritiniet. Ruletītes pasniedziet
pie vīna vai kā uzkodu.
Foto: apollo.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru