Sastāvdaļas mīklai:
- 3 gl milti
- 1 ola
- 2/3 gl (ledus auksta ūdens)
- ½ -1tējk. sāls
- 600 g dažādu veidu maltā gaļa,
- 2 vidēji sīpoli,
- 1/3 gl auksts ūdens
- Sāls, pipari
Malto gaļu
vajag kārtīgi izmīcīt!
Mīklas sagatavošana:
- Izsijājam miltus, ieberam bļodiņā.
- Sakuļam olu ar sāli un ledus aukstu ūdeni.
- Blodiņā ar miltiem veidojam iedobīti un tajā ielejam sakulto olu ar ūdeni.
- Iejaucam stingru mīklu.
- Mīklu pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam atpūsties uz 30-40 min.
![]() |
Foto: belcook.com
|
Pelmeņu sagatavošana:
Mīklu izrullē
ļoti plānu, tad ar glāzīti izspiež apaļus mīklas riņķus un vienā mīklas rinķa
pusītē liek maltās gaļas pildījumu, otru rinķa pusīti pārloka pāri un kārtīgi
aizspiež, tad savieno abus mīklas pusmēness stūrīšus.
Pildījumi var
būt dažādi: biezpiens, dārzeņi, jūras veltes, siers...un viss kas garšo un ir
pieejams.
Sagatavotos
pelmeņus vāra verdošā sālsūdenī , līdz tie uzpeld ūdens virspusē. Uz 4 litriem
ūdens 1 ēd.sāls.
![]() |
Foto: belcook.com
|
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru