07.02.10

Mājās gatavoti pelmeņi (Sibīrijas)


Sastāvdaļas mīklai:
  1. 3 gl milti
  2. 1 ola
  3. 2/3 gl (ledus auksta ūdens)
  4. ½ -1tējk. sāls
Pildījums:
  • 600 g dažādu veidu maltā gaļa,
  • 2 vidēji sīpoli,
  • 1/3 gl auksts ūdens
  • Sāls, pipari

Malto gaļu vajag kārtīgi izmīcīt!

Mīklas sagatavošana:
  1. Izsijājam miltus, ieberam bļodiņā.
  2.  Sakuļam olu ar sāli un ledus aukstu ūdeni.
  3.  Blodiņā ar miltiem veidojam iedobīti un tajā ielejam sakulto olu ar ūdeni. 
  4. Iejaucam stingru mīklu. 
  5. Mīklu pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam atpūsties uz 30-40 min.
Foto: belcook.com

Pelmeņu sagatavošana:
Mīklu izrullē ļoti plānu, tad ar glāzīti izspiež apaļus mīklas riņķus un vienā mīklas rinķa pusītē liek maltās gaļas pildījumu, otru rinķa pusīti pārloka pāri un kārtīgi aizspiež, tad savieno abus mīklas pusmēness stūrīšus.

Pildījumi var būt dažādi: biezpiens, dārzeņi, jūras veltes, siers...un viss kas garšo un ir pieejams.

Sagatavotos pelmeņus vāra verdošā sālsūdenī , līdz tie uzpeld ūdens virspusē. Uz 4 litriem ūdens 1 ēd.sāls.

Foto: belcook.com
Šī recepte ir sena, nākusi no krievu tautas virtuves, pārbaudīta!



Nav komentāru: