16.12.11

Brokoļu krēmzupa ar zilo sieru

Brokoļu krēmzupa ar zilo sieru

Sastāvdaļas:
  • 1 sīpols
  • olīveļļa
  • 1 liels kartupelis
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • 300 g smaga brokoļa galviņa
  • 100 g zilais siers
  • sāls, pipari

Pagatavošana:
  1. Katliņā uzkarsē olīveļļu un ~ 5 minūtes cep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.
  2. Pielej buljonu un pievieno gabaliņos sagrieztu kartupeli, vāra uz lēnas uguns ~ 10 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti.
  3. Brokoli sadala rozetēs un pievieno buljonam, vāra vēl 3-4 minūtes.
  4. Jāskatās, lai brokoļi nepārvārās - tam vajadzētu saglabāt savu spilgti zaļo krāsu.
  5. Zupai pievieno pusi no siera daudzuma un sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.
  6. Pieber sāli, piparus. Pasniedzot zupā iedrupina atlikušo sieru.

Nav komentāru: