27.11.12

Ābolu drumstalas (Te Apple Crisp )

Te Apple Crisp-ļoti populārs ir Kanādā!

Sastāvdaļas:
Ābolu drumstalas
  • 200 g brūnais cukurs, nedaudz arī baltais cukurs
  • 150 g sviests
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 90 g milti
  • 60 g auzu pārslas un kokosrieksta kaidiņas 
  • ½ tējk, kanēlis
  •  4 vai 5 skābi āboli

Pagatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180°C 
  2. Brūno cukuru, miltus, cepamo pulveri,auzu pārslas, kokosskaidiņas,sviestu un kaneli sastrādā drumstalās. Varbūt, ka vajadzēs vairāk auzu pārslas un miltus. Kanēli pēc garšas. Vai arī pārkaisa ābolu masai!
  3. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, smalkākos labāk!
  4. Cepšanas formā plānā kārtiņā liek mazu daļu no masas, ko sagatavojām, virsū kārto ābolus (es pieliku arī ripiņās sagrieztus banānus 2 gb.), pa virsu sabirdina drumstalas, lai tās noklāj virsmu. Cep apm. 30 min.
Pasniedz ar vaniļas mērci


Servē: karstu ar nesaldinātu putukrējumu vai vaniļļas mērci, vai saldējumu.

Ēdams gan silts, gan auksts! 

Receptes autore: Daina Toka

Nav komentāru: