26.11.12

Mājās gatavota majonēze


Majonēzes sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
  •  2 olas dzeltenumi,
  • ½ tējk. cukurs,
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. piparu
  • 1 tējk. sinepes,
  •  350 g olīvu eļļas,
  • 1,5  ēd. citronu sulas vai 1 ēd.vīna etiķa
  • 1 ēd. ūdens (pēc vajadzības)

 Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek virtuves kombainā un iedarbina to. Caur piltuvi lēni pievieno eļļu. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, beigās var pievienot nedaudz ūdens.
Mājās gatavota majonēze

  • Lai majonēze izdotos, visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā,
  • Slēgtā traukā ledusskapī gatavo majonēzi var uzglabāt pat nedaudz ilgāk par mēnesi.
  • Pirmo reizi gatavojot majonēzi, tā var sabiezēt. Ja tā notiek, pievieno nedaudz sinepju. Pavisam biezu majonēzi var labot, turpinot maisīt un pievienojot vēl vienu olas dzeltenumu.
  • No majonēzes pamata receptes var atvasināt daudzas gardas mērces. Piemēram, majonēzei pievieno rīvētus ābolus (var izmantot arī nesaldinātu ābolu biezeni), mārrutkus un sinepes.
  • Ja vēlies majonēzi padarīt gaisīgāku, tai var pievienot putotu saldo krējumu. Bet garšas uzlabošanai noderēs dažādi zaļumi.




Nav komentāru: