Majonēzes sastāvdaļas |
Sastāvdaļas:
- 2 olas dzeltenumi,
- ½ tējk. cukurs,
- 1/2 tējk. sāls
- 1/4 tējk. piparu
- 1 tējk. sinepes,
- 350 g olīvu eļļas,
- 1,5 ēd. citronu sulas vai 1 ēd.vīna etiķa
- 1 ēd. ūdens (pēc vajadzības)
Pagatavošana:
Visas
sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek virtuves kombainā un iedarbina to. Caur piltuvi
lēni pievieno eļļu. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, beigās var
pievienot nedaudz ūdens.
- Lai majonēze izdotos, visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā,
- Slēgtā traukā ledusskapī gatavo majonēzi var uzglabāt pat nedaudz ilgāk par mēnesi.
- Pirmo reizi gatavojot majonēzi, tā var sabiezēt. Ja tā notiek, pievieno nedaudz sinepju. Pavisam biezu majonēzi var labot, turpinot maisīt un pievienojot vēl vienu olas dzeltenumu.
- No majonēzes pamata receptes var atvasināt daudzas gardas mērces. Piemēram, majonēzei pievieno rīvētus ābolus (var izmantot arī nesaldinātu ābolu biezeni), mārrutkus un sinepes.
- Ja vēlies majonēzi padarīt gaisīgāku, tai var pievienot putotu saldo krējumu. Bet garšas uzlabošanai noderēs dažādi zaļumi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru