17.11.12

Garneļu biezeņzupa


Sastāvdaļas:
  • viens iepakojums saldētās garneles (250g) un lepnākam pasākumam tīģergarneles rotāšanai, oriģinālā receptē ir 700 grami vārītas netīrītas garneles
  • divi sīpoli, sadalīti uz pusēm un sagriezti šķēlēs
  • viens liels burkāns, sagriezts šķēlēs
  • divi selerijas kāti, sagriezti šķēlēs
  • pusotrs litrs ūdens
  • drusku citrona sulas, drusku eļļa, divas ēdamkarotes tomātu pastas, sāls un baltie pipari
  • 50g sviesta
  • 50g miltu
  • 60ml konjaka
  • 200ml saldā krējuma
  • zaļumi, jeb bouquet garni, bet derēs jebkas zaļš ( loki)

Foto: http://www.signis.lv

Pagatavošana:

  1. Zupas vārīšana sākās ar eļļas uzsildīšanu lielā pannā vai katlā, jo jāņem vērā ka tur būs jāietilpst ne tikai garnelēm, burkāniem, selerijām, bet arī pusotram litram ūdens. 
  2.  Karstā eļļa apbrūnina pusi no garnelēm, samazina uz pusi karstumu un pievieno sīpolus, burkānus un seleriju. To visu kādas piecas minūtes apmaisot silda, līdz sīpols sāk palikt mīksts.
  3. Pievieno ūdeni, citronu sulu, tomātu pastu un zaļumus. Visu uzvāra, samazina temperatūru, uzliek vāku un divdesmit piecas minūtes sutina. Tad nolej šķidrumu (saglabājot to) un visu sablenderē.
  4. Izkausē sviestu citā katlā vidējā temperatūrā, pievieno miltus un apmaisot tos vāra līdz iegūst zeltainu nokrāsu. Pievieno konjaku un pusi no sablenderētā. Visu pārējo iemaisa ar putojamo karoti. 
  5.   Pievieno atlikušās garneles, saldo krējumu, labākai garšai piparus, sāli un citronu sulu, uzliek vāku un piecas minūtes nelielā temperatūrā pavāra.

Nav komentāru: