Sastāvdaļas:
- viens iepakojums saldētās garneles (250g) un lepnākam pasākumam tīģergarneles rotāšanai, oriģinālā receptē ir 700 grami vārītas netīrītas garneles
- divi sīpoli, sadalīti uz pusēm un sagriezti šķēlēs
- viens liels burkāns, sagriezts šķēlēs
- divi selerijas kāti, sagriezti šķēlēs
- pusotrs litrs ūdens
- drusku citrona sulas, drusku eļļa, divas ēdamkarotes tomātu pastas, sāls un baltie pipari
- 50g sviesta
- 50g miltu
- 60ml konjaka
- 200ml saldā krējuma
- zaļumi, jeb bouquet garni, bet derēs jebkas zaļš ( loki)
Foto: http://www.signis.lv |
Pagatavošana:
- Zupas vārīšana sākās ar eļļas uzsildīšanu lielā pannā vai katlā, jo jāņem vērā ka tur būs jāietilpst ne tikai garnelēm, burkāniem, selerijām, bet arī pusotram litram ūdens.
- Karstā eļļa apbrūnina pusi no garnelēm, samazina uz pusi karstumu un pievieno sīpolus, burkānus un seleriju. To visu kādas piecas minūtes apmaisot silda, līdz sīpols sāk palikt mīksts.
- Pievieno ūdeni, citronu sulu, tomātu pastu un zaļumus. Visu uzvāra, samazina temperatūru, uzliek vāku un divdesmit piecas minūtes sutina. Tad nolej šķidrumu (saglabājot to) un visu sablenderē.
- Izkausē sviestu citā katlā vidējā temperatūrā, pievieno miltus un apmaisot tos vāra līdz iegūst zeltainu nokrāsu. Pievieno konjaku un pusi no sablenderētā. Visu pārējo iemaisa ar putojamo karoti.
- Pievieno atlikušās garneles, saldo krējumu, labākai garšai piparus, sāli un citronu sulu, uzliek vāku un piecas minūtes nelielā temperatūrā pavāra.
Recepte: http://www.signis.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru