Sastāvdaļas:
- Baziliks,
- Ciedru rieksti,
- Ķiploks,
- Parmezana tipa siers (rīvēts),
- Olīveļļa un sāls pēc garšas!
Proporcijas (katram pēc garšas)
50 g riekstu
75 g siers
40 ml eļļa
4 daiviņas ķiploka (ja patīk tāds asāks)
Baziliks (pēc garšas)
5 g sāls (bet labāk pēc garšas)
50 g riekstu
75 g siers
40 ml eļļa
4 daiviņas ķiploka (ja patīk tāds asāks)
Baziliks (pēc garšas)
5 g sāls (bet labāk pēc garšas)
Ciedru riekstu vietā drīkst izmantot arī citus, piemēram
valriekstus vai indijas riekstus.
Oriģinālais Pesto ir ar ciedru riekstiem!
Visu liekam blenderī un maļam, ik pa laikam pielejot eļļu.
Mans ideālais pesto ir
vairāk biezs ne šķidrs, jo pārsvarā to smērēju uz maizītēm!
Pesto var likt klāt pastai, pizzai, salātiem...
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru