01.12.12

Čimičurri mērce



Pesto nav vienīgā mērce zaļā krāsā. Tāda ir arī arģentīniešu Čimičurri mērce (chimichurri). 

Kā stāsta leģenda, tad šīs mērces nosaukums radies „sabojātā telefona rezultātā”, „Iedod man kariju” (Give me curry), kas argentīniešu valodā izklausās kā Čimičurri.

Mērci lieto pilnīgi visiem gaļas ēdieniem, kā arī vārītiem un ceptiem dārzeņiem. Mērce ir tik ļoti garšīga, ka to var smērēt uz maizes sviesta vietā. Es šo mērci lietoju arī ar  Tofu siera steiku.
Čimičurri mērce

Sastāvdaļas:
  • 1 saišķis pētersīļu lapas,
  • 1 saišķis piparmētras,
  • ½ glāze olīveļļas,
  • 1/3 gl. Laima sulas,
  • 4 daiviņas ķiploks,
  • 1 tējk. čili pipars.
  • 1 tējk. malts kumīns (Indijas ķimenes)
  • 1 tējk. sāls


Pagatavošana:
  1. Visas sastāvdaļas sasmalcināt blenderī. Pēdējo pa daļām lej klāt eļļu un blenderī uz zemākā ātruma turpina maisīt.  
  2. Mērci pārlej citā traukā, un istabas temperatūrā ļauk nostāvēties apmēram 3-4 dienas.


Pasniedz mērces traukā pie gaļas ēdieniem un dārzeņiem. Arģentīnā šī mērce ir populāra ar liellopa gaļas steiku.

Nav komentāru: