Pesto nav vienīgā mērce zaļā krāsā. Tāda ir arī arģentīniešu
Čimičurri mērce (chimichurri).
Kā stāsta leģenda, tad šīs mērces nosaukums
radies „sabojātā telefona rezultātā”, „Iedod man kariju” (Give me curry), kas
argentīniešu valodā izklausās kā Čimičurri.
Mērci lieto pilnīgi visiem gaļas ēdieniem, kā arī
vārītiem un ceptiem dārzeņiem. Mērce ir tik ļoti garšīga, ka to var smērēt uz
maizes sviesta vietā. Es šo mērci lietoju arī ar Tofu siera steiku.
Čimičurri mērce |
Sastāvdaļas:
- 1 saišķis pētersīļu lapas,
- 1 saišķis piparmētras,
- ½ glāze olīveļļas,
- 1/3 gl. Laima sulas,
- 4 daiviņas ķiploks,
- 1 tējk. čili pipars.
- 1 tējk. malts kumīns (Indijas ķimenes)
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas sasmalcināt blenderī. Pēdējo pa daļām lej klāt eļļu un blenderī uz zemākā ātruma turpina maisīt.
- Mērci pārlej citā traukā, un istabas temperatūrā ļauk nostāvēties apmēram 3-4 dienas.
Pasniedz mērces traukā pie gaļas ēdieniem un dārzeņiem.
Arģentīnā šī mērce ir populāra ar liellopa gaļas steiku.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru