05.12.12

Kokteiļi



Banānu piens
1 glāzei


Sastāvdaļas
  • 1 banāns
  • 1/2 apelsīna
  • 1 ēd. niedru cukurs 
  • 250 ml piena vai dabiskā jogurta bez garšvielām

  Pagatavošana:
  1. Izspiež apelsīna sulu.
  2. Piemaisa sulai niedru cukuru.
  3. Nomizo banānu un sakuļ to ar mikseri.
  4. Sajauc banānu biezeni, cukuroto apelsīna sulu un pienu vai jogurtu.
  5. Dzer aukstu.


Ābolu un ingvera šeiks

Sastāvdaļas
  • 150 g vaniļas saldējuma 
  • 2 skābi āboli 
  • 3 šķēles svaiga ingvera 
  • 1/2 laima sulas 
  • 5 ēd. kar.  Niedru sīrupa 
  • 1/2 tējk. malta kanēļa 
  • 1 sauja smalcināta ledus (var pievienot ledus gabaliņus un blenderī likt kopā ar pārējām sastāvdaļām)

Pagatavošana:
Ābolam izņem serdi. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sajauc.




Avokado-jogurta kokteilis

2 lielas porcijas

Avokado-jogurta kokteilis
Sastāvdaļas
  • 1 avokado
  • 1/2 laima sula
  • 10 g baltā smalkā cukura
  • 300 ml jogurta bez garšvielām
  • 100 ml piena


Pagatavošana:
Sagriež avokado lielos gabalos un samaisa tos ar pārējām sastāvdaļām bļodā.

Piemērots pasniegšanai brokastīs un otrajās brokastīs kā viegls deserts. Var pasniegt arī starp ēdieniem glāzēs ar salmiņu. Ja vēlas pasniegt kā dzērienu, jogurtu izmanto mazliet mazāk, bet pienu izmanto mazliet vairāk.



Kafijas - banānu kokteilis

4 glazes

Kafijas - banānu kokteilis
Sastāvdaļas
  • 1 banāns
  • 300 ml stipras, aukstas kafijas
  • 300 ml auksta piena
  • 1 ēd. kar. pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 50 g svaigs krējums

Pagatavošana:
  1. Banānu samīca nelielā piena daudzumā.
  2. Pēc tam pievieno pārējo pienu, pūdercukuru un kafiju,
  3. Sajauc visas sastāvdaļas ar mikseri, līdz veidojas putas.
  4. Salej glāzēs.
  5. Saputo krējumu ar vaniļas cukuru stingrās putās un ieliek katrā glāzē.


Mandeļu piens

4 porcijas

Mandeļu piens
Sastāvdaļas
  • 100 g mandeļu skaidiņu 
  • 50 ml cukura sīrupa
  • 250 ml ūdens

Pagatavošana:
  1. Blenderī ieliek mandeļu skaidiņas un ielej ūdeni.
  2. Visu rūpīgi sakuļ, tad pievieno sīrupu.
  3. Pēc vajadzības izspiež caur sietu.

Pasniedz atdzesētu, ar ledu.
Receptes autors - Kaspars Jansons


Mandeļu piens II

Sastāvdaļas
  • 1 glāze mandeļu
  • 4 glāzes ūdens

Pagatavošana
  1. Aplej mandeles ar ūdeni un atstāj mērcēties uz nakti.
  2. Ieber mandeles un četras glāzes ūdens blenderī un blenderē, līdz mandeles smalki samalušās.
  3. Ņem marli vai smalku sietiņu, novieto virs trauka, kurā vēlies glabāt pienu, un lej sakulto masu.
  4. Marlē palikuši tikai biezumi — izveido tādu kā sainīti un caur marli izspiež mandeļu biezumus sausus.
  5. Piens gatavs. Uzglabājams ledusskapī, bet jāizlieto pāris dienu laikā.


Mandeļu bumbiņas

Mandeļu bumbiņas

Sastāvdaļas
  • no mandeļu piena gatavošanas pārpalikušie mandeļu biezumi
  • dažādi žāvētie augļi — aprikozes, plūmes, dateles, vīģes utt.

Pagatavošana
  1. Visu ieber blenderī un pagatavo viendabīgu masu. 
  2.  Izmantoju dateles, vīģes un kādu aprikozes,
  3.  No masas veidojam bumbiņas.



Nav komentāru: