09.04.13

Biezpienmaizītes un pīrādziņi

Pīrādziņi un Biezpienmaizītes

Mīkla:
Sastāvdaļas:
  • 600 ml piens 
  • 3 gab. olas 
  • 200-250 gr. margarīns 
  • 5 ēd. eļļa 
  • 6 ēd. cukurs 
  • 2 tējk.+ sausais raugs 
  • 1 tējk.sāls 
  • 1.2 kg milti

Pagatavošana:
  • Siltam pienam pievieno sāli, cukuru, eļļu, margarīnu, olas, sauso raugu un 2 glāzes miltus. Visu samaisam un liekam siltā vietā uzrūgt.
  • Apmēram pēc 10 min  pievienojam atlikušos miltus, samīcam un atkal liekam uzraudzēt. 
  • Kad mīkla uzrūgusi vēlreiz mazliet pamīcam, un atkal noliekam mīklu uzrūgt.
  • Veidojam pīrādziņus, liekam pildījumu (katrs pēc savas gaumes), pīrādziņu virsmu apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu un ļaujam vēl 10 min uzrūgt.
  • Pīrādziņus cepam 180C. 

Biezpienmaizītes

Pildījums:
  • 300 gr. sauss biezpiens 
  • 2 gb. olu dzeltenumi
  • 4 ēd. cukurs 
  • 40 gr. izkausēts sviests
  • 2 ēd. skābs krējums

Biezpienmaizīšu sagatavošana
Pagatavošana:
  • Samaisām visas sastāvdaļas, tad no šīs biezpiena massas veidojam vistas olas lieluma bumbiņas un ļaujam tām mazliet uzbriest.
  • No mīklas veidojam plācenīti (apmēram 9 cm diametrā),
  • Plācenīti apkaisam ar miltiem un ar glāzes dibenu veidojam padziļinājumu.
  • Plācenīša padziļinājumā liekam biezpiena masas bumbiņu, mazliet piespiežam un apsmērējam ar olas dzeltenumu.
  • Atstājam biezpienmaizītes uz 5-10 min lai uzrūgst.
  • Liekam cepeškrāsnī 180C un cepam līdz gatavas. 
 Autors: Inese Dūdele
Foto: I.Dūdele

Nav komentāru: