Pīrādziņi un Biezpienmaizītes |
Mīkla:
Sastāvdaļas:
- 600 ml piens
- 3 gab. olas
- 200-250 gr. margarīns
- 5 ēd. eļļa
- 6 ēd. cukurs
- 2 tējk.+ sausais raugs
- 1 tējk.sāls
- 1.2 kg milti
Pagatavošana:
- Siltam pienam pievieno sāli, cukuru, eļļu, margarīnu, olas, sauso raugu un 2 glāzes miltus. Visu samaisam un liekam siltā vietā uzrūgt.
- Apmēram pēc 10 min pievienojam atlikušos miltus, samīcam un atkal liekam uzraudzēt.
- Kad mīkla uzrūgusi vēlreiz mazliet pamīcam, un atkal noliekam mīklu uzrūgt.
- Veidojam pīrādziņus, liekam pildījumu (katrs pēc savas gaumes), pīrādziņu virsmu apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu un ļaujam vēl 10 min uzrūgt.
- Pīrādziņus cepam 180C.
Biezpienmaizītes
Pildījums:
- 300 gr. sauss biezpiens
- 2 gb. olu dzeltenumi
- 4 ēd. cukurs
- 40 gr. izkausēts sviests
- 2 ēd. skābs krējums
Biezpienmaizīšu sagatavošana |
Pagatavošana:
- Samaisām visas sastāvdaļas, tad no šīs biezpiena massas veidojam vistas olas lieluma bumbiņas un ļaujam tām mazliet uzbriest.
- No mīklas veidojam plācenīti (apmēram 9 cm diametrā),
- Plācenīti apkaisam ar miltiem un ar glāzes dibenu veidojam padziļinājumu.
- Plācenīša padziļinājumā liekam biezpiena masas bumbiņu, mazliet piespiežam un apsmērējam ar olas dzeltenumu.
- Atstājam biezpienmaizītes uz 5-10 min lai uzrūgst.
- Liekam cepeškrāsnī 180C un cepam līdz gatavas.
Foto: I.Dūdele
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru