15.05.13

Aukstā biešu zupa ar kefīru


Sastāvdaļas:
  • 1,5 l kefīra vai paniņu,
  • 2 nelieli gurķi vai puse no garā gurķa,
  • 2 tomāti,
  • saišķītis redīsu (apmēram 10 gab.),
  • 500 ml konservētu rīvētu biešu (nopērkamas lielveikalos),
  • 3 cieti novārītas olas,
  • 200- 300 g doktordesa,
  • saišķītis zaļo lociņu,
  • saišķītis diļļu,
  • nedaudz svaigu bazilika lapiņu,
  • 1/2 tējkarote "Krievu" sinepju,
  • 1 tējkarote etiķa,
  • sāls,
  • svaigi malti melnie pipari.

 
Aukstā biešu zupa ar kefīru
Pagatavošana:
  1. Kefīru ielej katliņā;
  2. Gurķus, tomātus un doktordesu sagriež kubiņos un pievieno kefīram;
  3. Redīsus sagriež ripiņās un arī pievieno kefīram;
  4. Pievieno sasmalcinātus zaļumus un konservētās bietes ar visu šķidrumu;
  5. Pielej etiķi, pieliek sinepes, sāli un piparus;
  6. Visu izmaisa, pilda šķīvjos un rotā ar daiviņās sagrieztām vārītām olām.




Nav komentāru: