08.05.13

Aukstā Spāņu gaspačo zupa


Sastāvdaļas:
  • 1 kg tomātu,
  • 1 liels sīpols,
  • 200 g paprikas (vēlams konservētas)
  • 2 ķiploku daivņas,
  • 600 ml auksta vistas vai dārzeņu buljona,
  • 75 ml olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa,
  • 1/2 citrona sulas,
  • 200 g baltmaizes mīkstuma,
  • 1 neliels gurķis,
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu,
  • 1/2 tējkarote cukura,
  • sāls,
  • malti melnie pipari.

Aukstā spāņu gaspačo zupa

Pagatavošana:
  1. Papriku (bez sēklām) sagriež gabaliņos. Tomātiem novelk mizu un sagriež tos kubiņos. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Baltmaizei nogriež garozu, mīkstumu sadala mazos kubiņos un iemērc aukstā ūdenī, pēc tam rūpīgi nospiež.
  2. Blenderī sakuļ dārzeņus un baltmaizi ar buljonu, eļļu un etiķi, līdz iegūst viendabīgu masu. Pārlej bļodā. Pievieno citrona sulu, pieber sāli un piparus un samaisa. Ieliek ledusskapī un labi atdzesē.
  3. Atdzisušo zupu pasniedz bļodiņās, pirms tam katrā ieberot pa karotei sagriezto gurķu. Pārkaisa ar pētersīļiem. Zupā var ielikt ledus gabaliņus, ja vēlas.




Nav komentāru: