04.05.13

Aukstā zupa ar zivs fileju

Sastāvdaļas:
  • 600 ml ūdens,
  • 4-5 nelieli gurķi,
  • 300 g novārītu biešu,
  • 250 g biešu lapu,
  • 2 (400 ml) glāzes kvasa,
  • 40 g mārrutku,
  • saišķītis zaļo lociņu,
  • saišķītis diļļu,
  • 350 g vārītas zivs filejas,
  • 8 ēdamkarotes skāba krējuma,
  • svaiga citrona sula pēc garšas,
  • sāls.

Aukstā zupa ar zivi

Pagatavošana:
  1. Gurķus un bietes sagriež kubiņos;
  2. Biešu lapas vāra 5 minūtes, tad sasmalcina un pievieno kvasam. Pievieno sasmalcinātus lociņus, dilles, gurķus, bietes. Pieliek mārrutkus.
  3.  Pirms pasniegšanas šķīvjos ieliek gabaliņos sadalītu zivs fileju, apslaka ar citronu, tad pārlej ar zupu. Zupai pievieno krējumu.




Nav komentāru: