Sastāvdaļas:
- 600 ml ūdens,
- 4-5 nelieli gurķi,
- 300 g novārītu biešu,
- 250 g biešu lapu,
- 2 (400 ml) glāzes kvasa,
- 40 g mārrutku,
- saišķītis zaļo lociņu,
- saišķītis diļļu,
- 350 g vārītas zivs filejas,
- 8 ēdamkarotes skāba krējuma,
- svaiga citrona sula pēc garšas,
- sāls.
Aukstā zupa ar zivi |
Pagatavošana:
- Gurķus un bietes sagriež kubiņos;
- Biešu lapas vāra 5 minūtes, tad sasmalcina un pievieno kvasam. Pievieno sasmalcinātus lociņus, dilles, gurķus, bietes. Pieliek mārrutkus.
- Pirms pasniegšanas šķīvjos ieliek gabaliņos sadalītu zivs fileju, apslaka ar citronu, tad pārlej ar zupu. Zupai pievieno krējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru