Sastāvdaļas:
- 150-200 g biezpiena
- 4 lauka gurķi
- 2 cieti vārītas olas (kas vēlas, var likt klāt arī vairāk)
- 1 l kefīrs
- zaļie lociņi, dilles
- sauja spinātu (nav obligāti)
- sāls
Aukstā gurķu zupa |
Pagatavošana
- Gurķus sagriež salmiņos, olas sarīvē.
- Blenderī ielej apmēram glāzi kefīra, pievieno biezpienu, spinātus, mazliet lociņus un dilles, visu kārtīgi sablendē.
- Biezpienu var arī saberzt vai daļu sablendēt un pārējo - sadrupināt.
- Traukā saliek gurķus, olas un sasmalcinātus zaļumus, pārlej ar sablendēto masu, pielej atlikušo kefīru, samaisa un pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē.
- Zupai kefīra vietā var izmantot atdzesētu vārītu ūdeni, papildinot to ar skābo krējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru