04.06.13

Aukstā zupa ar gurķiem un biezpienu

Sastāvdaļas:
  • 150-200 g biezpiena
  • 4 lauka gurķi
  • 2 cieti vārītas olas (kas vēlas, var likt klāt arī vairāk)
  • 1 l kefīrs
  • zaļie lociņi, dilles
  • sauja spinātu (nav obligāti)
  • sāls


Aukstā gurķu zupa


Pagatavošana
  • Gurķus sagriež salmiņos, olas sarīvē. 
  • Blenderī ielej apmēram glāzi kefīra, pievieno biezpienu, spinātus, mazliet lociņus un dilles, visu kārtīgi sablendē. 
  • Biezpienu var arī saberzt vai daļu sablendēt un pārējo - sadrupināt.
  • Traukā saliek gurķus, olas un sasmalcinātus zaļumus, pārlej ar sablendēto masu, pielej atlikušo kefīru, samaisa un pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē.
  • Zupai kefīra vietā var izmantot atdzesētu vārītu ūdeni, papildinot to ar skābo krējumu.

Nav komentāru: