25.06.13

Indiešu našķis- JALEBI

Indiešu našķis-Jalebi
Sastāvdaļas:
  • 4 glāzes cukurs
  • 1.5 glāze ūdens
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1,5 tējk. mannā putraimi
  • 2 gl. Milti
  •  eļļa cepšanai
  • 2 tējk. jogurts
  • 0.5 tējk. cepamais pulveris
  • 1/4 tējk.kardamona pulveris
  • safrāns vai turmeliks
  • 2 tējk. rožūdens 


JALEBI

Pagatavošana:
  1. Gatavojam Jalebi mīklu. Ņem 2 glāzes miltu un sajauc ar 1.5 tējk. mannā , 2 tējk.jogurta un 1.5 glāzi silta, vārīta ūdens (ūdeni pievieno pēc vajadzības). Kārtīgi izmaisām ar mikseri vai putojamo slotiņu, mīklai jābūt nedaudz biezākai kā pankūku mīklai. Trauku ar mīklu pārsedzam un atstājam uz 6-7 stundām uzrūgt. Ja turēsiet siltā vietā, saules gaismā, tad mīkla uzrūgs pa 4 stundām.
  2. Gatavojam cukura sīrupu. Četras glāzes cukura samaisam ar 2 glāzēm ūdens un 1 ēd. citronu sulas. Vāram sīrupu uz lielas uguns ~5 min. noliekam malā, lai atdziest. , ja vēlas var pievienot garšvielas (safrānu, kardamona pulveri) un rožūdeni.
  3. Uz pannas uzkarsējam eļļu un ar konditorijas sprici spiežam uz pannas mīklu veidojot spirāles. Jalebi cepumi ir spirālveida!
  4.  Jalebi cepam aptuveni 30 sekundes no vienas puses, tad apgriežam uz otru pusi. Cep līdz Jalebi iegūst zeltainu nokrāsu.
  5. Apcepto Jalebi cepumu  iemērcam iepriekš sagatavotajā cukura sīrupā uz pāris minūtēm (2-3 min),  tad izņemam no cukura sīrupa un liekam šķīvī lai Jelabi cepums atdziest.





Nav komentāru: