Sastāvdaļas
- 150-200 g biezpiena
- 4 lauka gurķi
- 2 cieti vārītas olas
- 1 l kefīra
- zaļie lociņi, dilles
- sauja spinātu (nav obligāti)
- sāls
Biezpiena aukstā zupa |
Pagatavošana
- Gurķus sagriež salmiņos, olas sarīvē. Blenderī ielej apmēram glāzi kefīra, pievieno biezpienu, spinātus, mazliet lociņus un dilles, visu kārtīgi sablendē. Biezpienu var arī saberzt vai daļu sablendēt un pārējo - sadrupināt.
- Traukā saliek gurķus, olas un sasmalcinātus zaļumus, pārlej ar sablendēto masu, pielej atlikušo kefīru, samaisa un pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē. Zupai kefīra vietā var izmantot atdzesētu vārītu ūdeni, papildinot to ar skābo krējumu.
Receptes autore: Gunta Liepiņa
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru