22.08.13

Biezpiena aukstā zupa

Sastāvdaļas
  • 150-200 g biezpiena
  • 4 lauka gurķi
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 l kefīra
  • zaļie lociņi, dilles
  • sauja spinātu (nav obligāti)
  • sāls

Biezpiena aukstā zupa

Pagatavošana
  1. Gurķus sagriež salmiņos, olas sarīvē. Blenderī ielej apmēram glāzi kefīra, pievieno biezpienu, spinātus, mazliet lociņus un dilles, visu kārtīgi sablendē. Biezpienu var arī saberzt vai daļu sablendēt un pārējo - sadrupināt.
  2. Traukā saliek gurķus, olas un sasmalcinātus zaļumus, pārlej ar sablendēto masu, pielej atlikušo kefīru, samaisa un pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē. Zupai kefīra vietā var izmantot atdzesētu vārītu ūdeni, papildinot to ar skābo krējumu.


Receptes autore: Gunta Liepiņa

Nav komentāru: