Sastāvdaļas
- 100 g rīsu,
- ūdens,
- sāls,
- 200 g salda krējuma,
- 60 g cukura,
- 4 g želatīna,
- Rozīnes,
- Garšvielas: vanilīns, kardamons,
Pagatavošana
- Rīsus noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad ūdeni nolej, rīsus uz sietiņa un notecina un atdzesē.
- Rozīnes nomazgā un nomērcē,
- Saldo krējumu ar cukuru un garšvielām saputo, pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecilā rīsus un rozīnes. Pilda traukā un atdzesē.
Rīsu krēms ar dzērveņu mērci |
Pasniedz ar dzērveņu sīrupu vai skābenu ķīseli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru