18.08.13

Rīsu krēms ar kīseli

Sastāvdaļas
  • 100 g rīsu,
  • ūdens,
  • sāls,
  • 200 g salda krējuma,
  • 60 g cukura,
  • 4 g želatīna,
  • Rozīnes,
  • Garšvielas: vanilīns, kardamons,

Pagatavošana
  1. Rīsus noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad ūdeni nolej, rīsus uz sietiņa un notecina un atdzesē.
  2. Rozīnes nomazgā un nomērcē,
  3. Saldo krējumu ar cukuru un garšvielām saputo, pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecilā rīsus un rozīnes. Pilda traukā un atdzesē. 

Rīsu krēms ar dzērveņu mērci

Pasniedz ar dzērveņu sīrupu vai skābenu ķīseli.

Nav komentāru: