18.08.13

Gulaša zupa

Sastāvdaļas
  • 800 g liellopu gaļas
  • 2 l gaļas buljona
  • 3 burkāni
  • 2 paprikas
  • 4 kartupeļi
  • 500g sīpolu
  • 400g tomātu gabaliņu savā sulā
  • 2 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • pipari
  • sāls
  • čilī
  • tauki cepšanai

Pagatavošana:
Sakarsētos taukos apcep gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, tad taukos, kur cepta gaļa, apcep sagrieztus sīpolus, gabaliņos sagrieztus burkānus un papriku. Visu liek katlā, aplej ar buljonu, pieliek piparus, sāli, čilī, vāra, līdz gaļa gatava.
Virumam pieliek kartupeļus gabaliņus, kad kartupeļi gatavi, pieliek tomātus ar visu sulu, tomātu pastu, paprikas pulveri, sāli.
Pasniedz karstu ar siltu maizi.

 
Gulaša zupa 
Gulaša zupa ir vispiemērotākā kolektīvai gatavošanai ugunskura liesmās! 

Sastāvdaļas (8 personām)
  • 1 kg cūkgaļas ribiņu, sadalītu pa vienai 
  • 3 burkāni 
  • 2 sīpoli 
  • 8 kartupeļi 
  • 4 paprikas 
  • 1 ķiploks 
  • 150 g tomātu pastas 
  • 1 tējk. timiāna 
  • 100 ml eļļas 
  • 3 ēdk. kapāta koriandra 
  • sāls, pipari 
Gulaša zupa


Gatavošana
  1.  Zupu labāk vārīt čuguna katliņā. Lieliski noder arī "pīle". Uzkarsē trauku, kas ierušināts oglēs. Ribiņas apcep eļļā. 
  2. Pievieno burkānus, kas sagriezti 1x1x1 cm lielos kubiņos. Kad tie apcepušies, liec katlā papriku, sīpolus un kartupeļus, kas arī sagriezti tāda paša lieluma kubiņos. 
  3. Visu apcep lielā karstumā, pievieno tomātu pastu, timiānu un rupji sakapātus ķiplokus. Cep vēl 3 minūtes, pievieno sāli un piparus. Pielej ūdeni tā, lai tas būtu trīs centimetrus virs apceptajiem produktiem. 
  4. Vāri, līdz gaļa mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rupji sakapātiem zaļumiem. Zupu vāri bez vāka, nebaidoties no pelniem, kas ceļas gaisā, jo tie un dūmi piešķirs zupai neatkārtojamu dzīvas uguns garšu. 

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Nav komentāru: