18.08.13

Zupa ar Čedaras sieru

Sastāvdaļas: 
  • 1 ēdk. sviesta 
  • 150 g purava, sagriezta 0,5 cm gabaliņos 
  • 2 lieli kartupeļi, sagriezti kubiņos 
  • 1 litrs dārzeņu buljona 
  • 150 ml saldā krējuma 
  • 200 g Čedaras siera, rīvēta 
  • sāls un svaigi malti pipari 
  
Zupa ar Čedaras sieru
Gatavošana: 
1. Sagatavo zupai dārzeņus. Izkausē katliņā sviestu, liec klāt puravu un sutini 3 līdz 4 minūtes, bet neļauj tam sabrūnēt. Pievieno kartupeļus un sutini vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pielej buljonu, uzliec vāku un vāri aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi ļoti mīksti. Zupu sablenderē un izberz caur sietu. 


2. Pabeidz vārīt un pasniedz. Liec katlu ar zupu atpakaļ uz uguns un pievieno saldo krējumu. Uzvāri un samazini uguni zem katla līdz minimumam. Pieber sieru un maisi, līdz tas izkūst. Zupu uzkarsē, bet neļauj stipri vārīties, jo tad siers sāks sadalīties. Pieber sāli, piparus un pasniedz ar svaigi ceptām maizītēm.

4 personām. Gatavošana 40 minūtes.

Recepte no žurnāla "Labu Apetīti!"

Nav komentāru: