Sastāvdaļas:
Mīklai (no norādītā mīklas daudzuma var pagatavot 5
štriceles):
- 1kg kviešu miltu
- 200g cukura
- 150g margarīna
- 15g sāls
- 60g rauga
- 1 ola
- 300ml piena
Garnējumam (vienai štricelei):
- 90g ābolu (blanšētas šķēlītes)
- 30g brūkleņu ievārījuma
Pagatavošana:
- Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas sajauc kopā un uzraudzē (aptuveni 40-60 minūtes). Ābolus sagriež šķēlītēs un noblanšē (applaucē).
- Mīklu sadala gabalos (vienā gabalā aptuveni 350g), izveltnē, pārklāj ar brūkleņu ievārījumu un ābolu šķēlītēm. Satin veltni vairākās, akurātās kārtās, veltņa garums - 30-33cm. Veltni iegriež ar šķērēm aptuveni 13-15 vietās ar pusotra centimetra atstarpi, izveidojot štriceli.
- Uzraudzē (aptuveni 40-60 minūtes, līdz mīkla paceļas), pirms cepšanas apziež ar olu. Cep 14-16 minūtes 180-200 grādu temperatūrā.
Aurors: Gints Osis ir "Maxima" pārtikas tehnologs
Foto avots: receptes.lv
Foto avots: receptes.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru