16.08.13

Štricele ar āboliem un brūklenēm


Sastāvdaļas:
Mīklai (no norādītā mīklas daudzuma var pagatavot 5 štriceles):
  • 1kg kviešu miltu 
  • 200g cukura 
  • 150g margarīna 
  • 15g sāls 
  • 60g rauga 
  • 1 ola 
  • 300ml piena

Garnējumam (vienai štricelei):
  • 90g ābolu (blanšētas šķēlītes) 
  • 30g brūkleņu ievārījuma


Pagatavošana:
  1. Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas sajauc kopā un uzraudzē (aptuveni 40-60 minūtes). Ābolus sagriež šķēlītēs un noblanšē (applaucē).
  2. Mīklu sadala gabalos (vienā gabalā aptuveni 350g), izveltnē, pārklāj ar brūkleņu ievārījumu un ābolu šķēlītēm. Satin veltni vairākās, akurātās kārtās, veltņa garums - 30-33cm. Veltni iegriež ar šķērēm aptuveni 13-15 vietās ar pusotra centimetra atstarpi, izveidojot štriceli. 
  3. Uzraudzē (aptuveni 40-60 minūtes, līdz mīkla paceļas), pirms cepšanas apziež ar olu. Cep 14-16 minūtes 180-200 grādu temperatūrā.


Aurors: Gints Osis ir "Maxima" pārtikas tehnologs
Foto avots: receptes.lv


Nav komentāru: