13.08.13

Frikadeļu zupa turku gaumē

Sastāvdaļas: (4 porcijas)
  • 1 l ūdens 
  • 1 burkāns 
  • 250 g maltas liellopa gaļas 
  • 1 olas baltums 
  • 1 ļoti smalki sakapāts sīpols 
  • 1 ēdk. tomātu biezeņa 
  • 1/2 tases rīsu 
  • 2 lieli kartupeļi 
  • 300 g jogurta 
  • 1 olas dzeltenums 
  • 1 deserta karote miltu 
  • sāls, malti pipari,
  •  muskatrieksts 

  
Frikadeļu zupa turku gaumē
Gatavošana:
  1. Gatavo frikadeles. Malto gaļu samaisi ar olas baltumu, sakapātu sīpolu, tomātu biezeni, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadelītes. 
  2. Vāri zupu. Uzvāri ūdeni un pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu. Liec iekšā frikadeles un uz mazas uguns vāri aptuveni 10 minūtes. 
  3. Nomizo kartupeļus, sagriez gabaliņos un ieber zupā. Jogurtu sakul ar olas dzeltenumu un miltiem, iemaisi zupā un vāri vēl aptuveni 7 minūtes. Pārkaisi ar maltu muskatriekstu. 

Žurnāls "Labu Apetīti"


Nav komentāru: