27.06.14

Ar lasi pildīti kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 4 lieli kartupeļi
  • 100 g sagrieztu sīpolu
  • 80 g skābā krējuma
  • 80 ml piena
  • 3 ½ ēd. k. sviesta
  • 3 ēd. k. mārrutku
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu piparu
  • 130 g karsti žāvēta laša
  • 30 g rīvēta Parmezāna siera

Ar lasi pildīti kartupeļi (Foto TVnet.lv)
Pagatavošana: 90 min.
1) Cep veselus kartupeļus ar visu miziņu 220 grādos apmēram 50 minūtes, līdz ir gatavi.
2) Kad kartupeļi gatavi, izņem un nedaudz atdzesē.
3) Katru kartupeli gareniski pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj iedobīti.
4) Traukā sajauc kopā kartupeļus, sīpolus, skābo krējumu, pienu, sviestu, mārrutkus, sāli, maltos piparus un smalki sagrieztu karsti žāvētu lasi.
5) Visu masu pilda izgrebtajos kartupeļos.
6) Pāri pārber Parmezāna sieru (var izmantot arī citu sieru).
7) Cep vēl cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes.
Avots: TVnet.lv 

Nav komentāru: